6 причини да пиете кафе сутрин

Заложете само на една чаша горещо и ароматно кафе
6 причини да пиете кафе сутрин

Започването на деня с кафе не е само освежаващо, но също така може да бъде и изключително полезно за вас.

Още по темата: 6 лоши хранителни комбинации - I част

Достатъчно е да изпиете само една чаша черно горчиво кафе, за да се насладите  на многобройните му ползи и в същото време да посрещнете със свежа глава задълженията си на работното място.

Още по темата: 6 лоши хранителни комбинации - II част

Кафето е популярно със своя стимулиращ ефект, но притежава 6 изключително ценни причини, за да продължите да го пиете сутрин.

Още по темата: Кафето в помощ на красотата

За по-добра памет
Според последните изследвания чаша, две черно кафе на ден може да подобри значително дългосрочната ви памет, твърдят учените. В същото време с приема на кафе има вероятност да намалите значително риска от развитие на Алцхаймер. Изследователите установили, че хората употребяващи умерено количество кафе на ден намалили с цели 65% риска от появата на дегенеративни заболявания на мозъка.

1647528Thinkstock/Guliver

Успешно средство в борбата с депресията
Кофеинът помага за освобождаването на допамин, който спомага да подобряване на настроението. Според учените, жените които пият по чаша кафе на ден страдат по-рядко от депресии и често не се налага да употребяват антидепресанти.

Още по темата: Отслабване с кафе?

Укрепва сърцето
Чаша кафе на ден има благотворно влияние върху сърцето, тъй като увеличава притока на кръв към него. Освен това хората пиещи по кафе на ден има по-малка вероятност да страдат от сърдечно-съдова недостатъчно, твърдят учените в сравнение с тези, които не пият изобщо.

Намалява риска от рак
С пиенето на чаша кафе на ден намалявате риска от поява на базално-клетъчен карцином, който е най-често срещаната форма на рак на кожата в наши дни. Също така учените твърдят, че ароматната напитка намалява риска и от развитие на рак на черния дроб.

Още по темата: Искате ли да горите повече калории?

Подобрява резултатите при тренировка
Чаша черно кафе преди тренировка може да ви освежи и в същото време да подобри ефективността ви във фитнес залата. Кофеинът стимулира производството на енергия и подобрява кръвоснабдяването на мускулите и сърцето.

Намалява риска от диабет
Чаша кафе на ден намалява риска от поява на диабет тип 2, твърдят учените. Кафето има положителен ефект върху клетките, произвеждащи инсулин като помага на тялото да продължи да произвежда достатъчно инсулин.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април