Антиоксидантите - наръчник на начинаещия II част

Необходимост в ежедневието ни!
Антиоксидантите - наръчник на начинаещия II част

Тялото ни се нуждае от антиоксиданти, за да се противопоставят на "оксидативния стрес" в тялото. 

Дори и тялото ни да произвежда собствени антиоксиданти, оксидативният стрес е факт, когато разрушителни молекули (свободни радикали) атакуват защитата на собствените ни антиоксиданти. Това води до смъртта на клетки в кожата ни (и в цялото тяло), поради което тя остарява.

Ето защо оксидативният стрес влияе зле на кожата ни, а антиоксидантите са добри за нас. Повишаване на нивото им в тялото може да се постигне чрез редовни тренировки, приемане на много пресни плодове и зеленчуци и ползване на добре подбрана козметика.

Някои специални кремове съдържат антиоксиданти и могат да помогнат на тялото да се бори срещу оксидативния стрес на кожата, причинен от слънце, замърсен въздух, цигарен дим, стрес и климатични инсталации. 

Информация за първите 3 антиоксиданта можете да откриете ТУК. Сега ви предлагам да прочетете за следващите три:

Ретиноева киселина

1548579inm

Тази киселина е активна форма на витамин А. Ефективна е върху кожа със слънчево изгаряне, нежни бръчки и старчески петна. Подновява еластичността на кожата и я прави по-жизнена. Ретиноевата киселина се ползва дори и при лекуването на някои ракови форми. Може да причини странични ефекти, затова трябва да се прилага на по-етапен режим до привикване.

Коензим Q10

1548578Thinkstock/Guliver

Този ензим прилича на витамин и съществува в тялото, допринасяйки за растежа на клетките и предпазването им от ракови образувания. Допринася за еластичността на кожата и я предпазва от образуване на бръчки.

Зелен чай

1548574Thinkstock/Guliver

Да, зеленият чай не е само за пиене. Той е много ефективен и при външна употреба.


На практика той е 100 пъти по-ефективен от витамин С и може да неутрализира образуването на свободни радикали. Изследвания показват, че той може да предпази ДНК от слънчеви поражения. Зеленият чай има дезинфекционни свойства и се препоръчва на хора с чувствителна кожа.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април