Безкофеинова енергия за целия ден

С тази лесна, вкусна и бърза рецепта
Безкофеинова енергия за целия ден

Определена доза кофеин присъства във всекидневното меню почти на всеки възрастен човек на Земята. Пиенете на напитки, съдържащи кофеин, се е превърнало в ритуал и нарицателно за ободряване. Не е тайна обаче, че след отминаване на действието на кофеина, се чувствате свръхуморени и ви се спи. Освен това кофеинът повишава киселинността в стомаха и води до главоболие при някои хора, което е доста неприятно. Затова ние ви предлагаме една супер енергийна напитка, която ще ви даде енергия през целия ден, без да предизвиква зависимост, отпадналост и загуба на мотивация.

Необходими продукти:
¼ супена лъжица ванилов екстракт
2 супени лъжици чия
1 супена лъжица био ечемичен малцов сироп
1 ½ супена лъжица мака на прах
1 ½ чаена чаша кокосово мляко

Разбъркайте добре всички съставки в стъклен буркан. Поставете капак и сложете в хладилника да престои една нощ. Използвайте вместо кофеинови напитки.

Как ще ви подейства този вкусен, органичен продукт?

Маката има възстановяващ ефект. Използва се за увеличаване на енергията, облекчаване на психическата и физическата умора и за обогатяване на храната, тъй като е богата на протеини, въглехидрати и хранителни фибри. Малцовият сироп е подходящ заместител на захарта – той ще даде прекрасен сладък вкус на безкофеиновия енергизатор. Деликатният аромат на ваниловия екстракт ще направи този "заместител на кафе" уникален деликатес за небцето ви. Чията е високо енергийна храна, богата на мазнини. Тя ще ви даде необходимата издържливост за деня. Кокосовото мляко съдържа сериозно количество мазнини, които се превръщат в организма ни в монолаурин. Смята се, че той е в основата на борбата с много вируси. Така освен енергизиращ продукт, имате и чудесен имуностимулант. Ако рецептата ви харесва, можете да пробвате и тази.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април