Липсата на витамин А може да е причина за напълняването ви!

Не подценявайте симптомите!
Липсата на витамин А може да е причина за напълняването ви!

В забързаното ни ежедневие и най-вече липсата на недостатъчно качествената храна води до необходимостта от хранителни добавки. Те са повече от задължителни, за да може да се чувстваме в добра здравословна форма.

Мнозина от вас сигурно знаят, че витамините не са просто за предотвратяване на настинки, но също така се борят успешно, а и са отлична превенция срещу огромен брой заболявания.

Правилната стратегия от ваша страна може да ви помогне дори да нормализирате телесното тегло, което от своя страна е причина за възникване на диабет, сърдечно-съдови заболявания и дори рак.

1605521Thinkstock/Guliver

Според най-новите проучвания публикувани в списанието American College of Nutrition, става ясно че има връзка между това колко килограма тежите и колко витамини и минерали консумирате всеки ден.

Резултатът от проведеното проучване е повече от интересен, тъй като учените установили, че хората страдащи от затлъстяване приемат между 5 и 12% по-малко от всички необходими микроелементи от тези, които се радват на нормално тегло. Друг интересен факт е, че 20% от хората страдащи от затлъстяване са били с установени липси от витамин А, С и магнезий, но също така и на калций, витамин D и Е.

Причината за дефицита на важните за организма витамини и минерали е свързан с несъзнателния стремеж да се приема повече храна, за да се набавят липсите, но често това са храни, които водят единствено до натрупването на мазнини.

Витамин А от своя страна е пряко свързан с регулиране на мастните клетки и хормоните. От своя страна те играят важна роля в поддържането на здравословни килограми. Витамин D играе важна роля в освобождаването на лептин, хормонът който контролира чувството на глад и колко мазнини се съхраняват в организма.

Не достатъчното количество от тези два витамина може да окаже пряко въздействие върху телесното тегло.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април