Минералите, които намаляват сантиметрите около талията ви

Отслабвайте разумно!
Минералите, които намаляват сантиметрите около талията ви

Минералите са изключително важни за вашето здраве, но знаете ли, че те могат да подпомогнат и отслабването?

Време е да се запознаете с най-важните сред тях!

Калций

Богатите на калций храни могат да ви помогнат да запазите здравословно тегло. Редица изследователи са провели проучвания в тази посока като разделили на две групи хората участващи в изследването. Първата група, която употребява по-голямо количество калций на ден - 2200 милиграма, удвоили загубата на мазнини в сравнение с тези, които приемали минимално количество калций. Учените установили, че минералът има способността да предотврати усвояването на мазнините, което ускорява намаляването на телесното тегло.

Приемът на калций в комбинация с витамин D е повече от задължителен, за да може минералът да бъде напълно усвоен от организма.

1524001Thinkstock/Guliver

Калций: Ядки, броколи, млечни продукти, отлежало сирене.

Цинк

Дефицитът на цинк може да е основната причина организмът ви да се справя по-бавно с усвояването на храната, което от своя страна може да доведе до подут корем и тежест. Проучванията на редица учени показват, че дефицитът на цинк повишава значително апетита! Така че не забравяйте да ядете храни богати на цинк, за да поддържате и имунитета на организма си в добро състояние. Липсата на минерала може да е причина и за целогодишно течащия нос, което често се обърква с алергичен ринит.

1524003Guliver/Getty Images

Цинк: Яйца, миди, ядки, слънчогледови семки, млечни продукти, пшеничен зародиш.

Хром

Най-лесният начин да преодолеете вечният си глад за сладко е именно благодарение на минерала хром. Той подпомага балансирането на нивата на кръвната захар в организма и подобрява чувствителността към инсулин.

1524002Thinkstock/Guliver

Хром: Сушени плодове, ядки, месо и продукти с бирена мая.

Най-добрият прием на изброените до тук минерали е с посочените храни. Използвайте многообразието, което ви предлага природата и изключете от режима си храни, които се намират в опаковка!

По този начин ще гарантирате доброто си здраве и отличната си форма!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април