3 натурални средства срещу главоболието

3 натурални средства срещу главоболието

Главоболието може да бъде изключително неприятно и досадно, особено и ако често страдате от него.

В повечето случаи обезболяващите хапчета, които бързо облекчават болката се привиква към тях и те спират да помагат. В този момент посягате към друг по-силен медикамент и така попадате в омагьосан кръг, от който измъкването е доста трудно.

Ако страдате често от главоболие е добре първоначално да откриете причината за него, за да ви е значително по-лесно да се справите с проблема.

Предлагам ви 3 натурални алтернативи, които значително ще облекчат състоянието ви.

Джинджифил и Гинко Билоба

1564727Thinkstock/Guliver

Джинджифилът е отлично противовъзпалително средство, което облекчава симптомите на главоболие, особено ако са признак за настинка или грип. Суровият корен приет така или под формата на на чай облекчава силните болки следствие на възпаление във синусите. Може да бъде закупен и на капсули, но най-добре е да го употребявате в натуралния му вид.

Гинко Билоба подобряват кръвообращението и разширяват кръвоносните съдове в мозъка. По този начин до голяма степен намалява честите пристъпи на главоболие, особено ако го приемате редовно, редуващи се с малки интервали на почивка.

Вратига

1564833Thinkstock/Guliver

Вратигата е богата на витамин С, галова киселина, смоли, дъбилни вещества, флавоноиди, алкалоиди, танацетин и етерично масло, в чийто състав влизат туйон, туйол, терпени, борнеол. Билката може да се използва при широк спектър от оплаквания, но със значителен успех и срещу главоболие. Добре е да се посъветвате с холистичен лекар или билкар преди да пристъпите към лечение на честите си състояния на мигрена с нея.

Чобанка

Билката се използва като лек за различни заболявания, но е също толкова ефективна и при изтощителни мигрени. Едно от най-позитивните ѝ качества е, че предотвратява повторни пристъпи на главоболие и няма засечени странични ефекти. От изключително значение е да купувате чобанка без пиролизидинови алкалоиди, което ще ви покаже, че чернодробните токсични алкалоиди от растението са отстранени.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април