Знаете ли, че...

нашето тяло има "точка на щастие"?
Има ли нещо като незабавно щастие? Звучи невероятно, нали? И...

нашето тяло има "точка на щастие"?

Има ли нещо като незабавно щастие? Звучи невероятно, нали? И все пак тялото ни е толкова умно, че разполага с подобна.

Често дължим на себе си и на хората, до чийто живот се докосваме, да си вземем кратка пауза - да се забавим, да слушаме сърцата си и да се свържем със себе си отново. Един от начините да направите това е буквално да потупате тимусната си жлеза. Известна като "точката на щастието", тази жлеза е орган на лимфната система. Нейната задача е да се създаде Т-клетки, неразделна част от защитата на имунната ни система.

С напредване на възрастта тази жлеза става по-малка и по-малка, което прави произвеждането на Т-клетки все по-трудно. Подобно на нашата лимфната система, нашият тимус извлича ползи от външна стимулация, която става наложителна за правилната му функция.

Тази външна стимулация или "потупване на нашия тимус" може да доведе до облекчение на стреса, повишаване на енергията, засилване на имунната система, правилно храносмилане и усещането за щастие. Важно е да се има предвид, че когато става въпрос за един цялостен , естествен подход за изцеление, няма бързо решение.

Този метод, известен още като техника за емоционално освобождение (акупунктура без игли), може да помогне за облекчаване на стрес, тревожност и депресия. Ето как.

Облекчете стреса и напрежението с техника за емоционално освобождаване - изображение

Намерете тимусната жлеза

Съберете показалец, среден и безимен пръст. Поставете ги върху мястото, където е разположена тимусната жлеза. Тя се намира в централната част на гърдите, около 5 сантиметра над гръдната кост.

Нанесете леки потупващи движения

Нанесете леки потупващи движения върху посоченото място, прилагайки лек до среден натиск, докато усетите чувство на облекчение и/или фин прилив на енергия. След около 15-30 секунди се активира поток и движение в тимуса, който често бива съпътстван с прозявка или въздишка.

Практикувайте упражнението при необходимост

Използвайте този лесен метод всеки път, в който изпитвате чувство на стрес, тревожност или депресия. Повтаряйте процедурата 2-3 пъти дневно до облекчаване на състоянието.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април