Знаете ли, че...

Кои са най-изумителните човешки феномени?
 
До момента са познати четирима мъже, чиито...

Кои са най-изумителните човешки феномени?

 

До момента са познати четирима мъже, чиито феноменални способности и до днес не са разгадани и предизвикват удивлението на милиони хора по света.

 

Човекът, който изяде самолет

Французинът Мишел Лотито още от 9-годишна възраст е демонстрирал феноменалната си способност да яде на практика всичко. На 16 години Мишел решил да покаже невероятните си умения пред публика, с което обрал овациите на обществеността.

Като малък французинът е изял семейния телевизор, а пред публика и камери, той е изял метал, каучук и дори цял самолет от вида Чесна 150.

За 40 години Лотито е изял над 8 тона желязо.

Човекът, който никога не спи

72-годишният виетнамски фермер Нгок Тай не е спал от 41 години. През 1973 година виетнамецът се разболял от треска и оттогава не е заспивал.

Медици и учени от цял свят все още са озадачени от необичайното му състояние, а още по-учудващо е, че Нгок Тай няма никакви здравословни проблеми.

Тай не среща никакви трудности при всекидневното пренасяне на 50-килограмови чували с тор.

Фермерът разказва, че има много свободно време, през което се труди на нивата си, храни свинете, ходи на риболов и бие ритуален барабан, за да прогони злите духове от селото си.

Човекът с безпогрешна памет

Сред най-впечатляващите човешки феномени се нарежда и Ким Пик, който според лекарите страда от редкия синдром на Савант.

Пик може да наизусти цяла книга без да греши, само като я прочете веднъж. Мъжът е определян като прототип на главния герой от американската кинолента Рейнмен.

Мъжът може да запаметява за отрицателно време информация от различни сфери – история, география, литература, кино, спорт, музика, наука и религия.

Човекът, който вижда с език

Американецът Бен Андърууд е бил само на 3 години, когато лекарите му поставят диагнозата рак на ретината и отстраняват и двете му очи, за да спасят живота му.

За изненада на медиците обаче Бен се научил, вместо с очите си, да вижда с езика си и подобно на прилепите, умее да улавя звука на различи обекти и да разпознава с точност местонахождението им.

Източчник: Съновник.бг

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април