Знаете ли, че...

Мерилин Монро не е била блондинка?
 
Мерилин Монро е била интелигентна жена и въпреки това,...

Мерилин Монро не е била блондинка?

 

Мерилин Монро е била интелигентна жена и въпреки това, което пее, диамантите не са били най-добрите й приятели. Легендарната актриса изживява своята холивудска мечта. Тя се превръща в изключително богата и успешна жена и е била много по-умна, отколкото е изглеждала. В следващите редове ще се запознаете с няколко интересни факта за холивудската звезда, които най-вероятно не знаете, но ще ви бъде интересно да научите.

Актрисата е била интелигентна личност

Въпреки че известна като секссимвол и никога не завършва гимназия, Мерилин Монро е била много интелигентна дама. Нейното IQ е било 168.

Истинското й име не е Мерилин Монро

Истинското й име е Норма Джийн Мортенсън и израства в 11 приемни семейства. Имала е и множество прякори, докато през 1956 година не сменя официално името си на Мерилин Монро.

Не е била блондинка

Мерилин е била брюнетка. Още в началото на кариерата си прави пластични операции на брадичката и носа, а по-късно, посъветвана от агентите си, уголемява бюста си. През 1950 година Джон Хайд й помага финансово, за да си направи ринопластика.

Ела Фитцджералд дължи кариерата си на Мерилин Монро

Мерилин Монро споделя пред собственик на холивудски клуб, че ще посети заведението му и ще бъде редовен клиент, само ако Ела Фитцджералд пее в него. Тъй като Ела е чернокожа, тя едва ли е щяла да стане толкова популярна и обичана изпълнителка, ако не е била помощта на Монро.

Диамантите не са най-добрият приятел на актрисата

Тя не е обичала диамантите, както се пее в песента й. Любими са й били перлите.

Роклята на Мерилин струва милиони

Роклята, с която актрисата пее "Честит рожден ден" на президента Кенеди е продадена за повече от 1 милион долара. Мерилин я носи във филма "The Seven Year Itch", а  през 2011 година дрехата е продадена за повече от 3.6 милиона долара.

 

Некоректно заплащане от "Плейбой"

Мерилин Монро позира гола за "Плейбой" през 1949 година и получава само 50 долара. По-късно Хю Хефнър плаща 500 долара, за да използва фотографиите й за специално издание на "Плейбой" през 1953 година и изкарва цяло състояние от тези снимки.

Една интелектуална личност

Тя обича да слуша Бетовен, Моцарт и Луис Армстронг. Любимите й автори са Хемингуей, Твен и Шоу. Мерилин в никакъв случай не е била "глупавата блондинка", както много хора са смятали за нея.

 

Монро обожавала да готви

Всъщност Мерилин е обичала да готви въпреки диетите, на които се е подлагала. Няколко от  нейните рецепти са открити след смъртта й, а през 2010 г. "Ню Йорк Таймс" се опита да направи нейна рецепта за пълнена пуйка за Деня на благодарността. Оттам заключват "тя не само готви, но и го е правила уверено и с усет”.

 

Обичана дори и след смъртта

Джо Димаджо носи свежи рози на гроба й 3 пъти седмично в продължение на 20 години. Те планирали да сключат брак повторно малко преди Мерилин да почине. След проваления им брак, Димаджо спрял алкохола, подложил се на терапия и заедно започнали да четат поезия. Тогава той й обещал да носи рози на гроба й всяка седмица, когато почине. Като истински мъж, който държи на думата си, Джо поставял рози на гроба й 3 пъти седмично в продължение на 20 години.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април