Антистрес терапиите, които много ни помогнаха миналата година

И се надяваме, че ще ни помагат и тази
Антистрес терапиите, които много ни помогнаха миналата година

Наскоро пак излязоха поредните стряскащи статистически данни, които акцентираха върху големия брой хора у нас, които страдат от психични разстройства. Факт. "Разстроени" сме. А нито имаме време, нито имаме пари да се грижим за психичното си здраве.

Фактите са тъжни, но, разбира се, трябва да се направи нещо по въпроса. Иначе... лошо. Ние, например, редовно си измисляме различни (и евтини) антистрес терапии, за да държим мрачните състояния на далечно разстояние от себе си. Няколко от миналогодишните такива, например, много ни помогнаха да съхраним психиката си в тип-топ форма.

Ето ги въпросните "психотерапевти":

Тичането. Мда. То е същинска медитация в движение. Най-хубавият начин не да избягаш от проблемите, а бягайки, да намирaш техните решения. Затова сме твърдо решени да продължим да го практикуваме и през 2014-та. Бонусът е, че чрез него ще поддържаме и фигурата си в отлична форма.

Разкрасяването. Но не хаотичното мацане с гримове и помади, а постоянната и здравословна грижа за красотата. Същата, знаете, обхваща цялото тяло - от пръстите на краката до върха на главата.

1160815Thinkstock/Guliver

Караокето в офиса. Беше смешно, беше разтоварващо. Беше споделено. Истината е, че няма нищо по-готино от това да попееш с приятели край лагерния огън. Но когато лагерният огън е химера, и топлината на загрелите от работа компютри помага.

Селото. "Оазисът" извън града. Там, където няма дразнещ шум, а се чуват спокойни и красиви мелодии. Там, където стресът определено не обича да ходи. Прекрасно място, няма майтап.

Детските книги. Светът им е успокояващ, но в никакъв случай не е приспивен. Напротив. Той събужда въображението, оптимизма, вярата в хората. Променя цялостното себеусещане. Всичко!

Е, това са нашите отличени антистрес терапии за 2013-та. Подозираме, че те ще задържат лидерските си позиции и през тази година. Покрай тях, естествено, ще търсим и нови начини за защита на психиката от щети.

Съветът ни е да направите същото. Обещавате ли?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април