Лесна медитация за бъдещи майки

Ще ви помогне да успокоите съзнанието си и да се "свържете" с детето си
Лесна медитация за бъдещи майки

Бременността безспорно е вълнуващ период в живота на една жена. Но трудно може да бъде наречен спокоен, даже въобще. Наред с щастливите моменти, той е съпътстван от куп напрегнати мигове, тревоги и солидна доза съмнения. Мили бъдещи мами, няма да ви убеждавам, че всичко ще бъде наред. Вместо това, ще ви поканя да помедитираме заедно, искате ли? Обещавам ви, че ще спокойствието в съзнанието ви ще се върне. Нещо повече, ще успеете да почувствате живота, който всеки ден расте във вас.  

Хайде, настанете се удобно на пода върху мека постелка. Ако усещате дискомфорт да седите, сложете одеяло под дупето си. Затворете очи, изправете гърба и изпъчете коремчето напред. Поставете двете си ръце върху него - едната по-долу, а другата горе (близо до гърдите), така, както е показано на заглавната снимка. Представете си, че все едно нежно прегръщате бебенцето си. Наблюдавайте усещанията си под дланите - чувствате ли някакво движение? Топлина?

Когато мозъкът ви започне да блуждае, вдишайте дълбоко от корема и приемете всички мисли в съзнанието си. С издишването ги изкарайте навън като малки облачета, които вятърът разпръсва палаво.

Дишайте по този начин в продължение на няколко минути или докато не усетите, че напрежението постепенно ви напуска. Пробвайте, убедена съм, че ще ви хареса. Ще се хареса и на бебето ви.

Не забравяйте, че в този момент от съвместния си живот с него в едно тяло сте свързани както физически, така и емоционално. Затова опитайте максимално да ограничите стреса в живота си. Медитацията е добро решение за тази цел. Но също и: почивката, разходките, хубавата музика и приятната компания на добри приятели.

Пожелавам ви лека бременност и успех в голямото предизвикателство, което ви предстои! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април