Необичайните традиции, за които нямате представа

Вижте най-ненормални обичаи на хората по света
Необичайните традиции, за които нямате представа

Някои странни схващания за живота започват още с раждането...

Когато в някое семейство се роди бебе, всички около него внимават да не го наранят, за да може да порасне здраво и красиво. Но не и в Индия. 500-годишна традиция повелява новородените да бъдат хвърляни от 50 фута височина. Хвърлянето се практикува от двойки, които били благословени с дете, след молитва в индийски дворец. Бебето пада върху опънат бял чаршаф в подножието на двореца. Смята се, че този ритуал ще донесе на детето здраве, късмет и успехи в живота.

...Продължават през целия живот на човек...

Има много странни традиции по отношение на начина на живот на хората по света. Като започнем с празници в чест на храните, минем през сватбените ритуали и стигнем до родилни и постродилни обичаи.

Празниците на храните по цял свят са много. Но дните на марулята, нощта на ряпата и празникът на чесъна са едни от най-странните чествания по света.

Сватбените ритуали също не са малко на брой. Но забраната на младоженците 3 дни след венчавката да се къпят и да ползват тоалетната със сигурност не е мечтаният начин да прекараш първите дни от сватбата си.

Раждането и бременността са едни от най-щастливите събития в човешкия живот. Народите по цял свят извършват странни ритуали, за да се роди здраво, красиво и умно дете, което да не създава проблеми на родителите си. За да е лесно раждането бъдещите майки в Русия трябва да назовават имената на предишните си любовници. В Португалия е забранено жените да докосват животни по време на бременността, за да не се роди космато дете. А в Монголия жените не трябва да докосват себе си, за да не се смени полът на бебето.

...И го преследват дори и след смъртта!

Идеята "Ще те обичам, докато смъртта ни раздели" е силно застъпена в много традиции по света. Племето Дани, което обитава Папуа и Нова Гвинея, изразява вечната любов в... рязане на пръсти. След смъртта на един от съпрузите, другият си отрязва пръстите на ръцете, за да изрази скръбта си. Пръстите представляват тялото и душите, които ще бъдат заедно завинаги. Починалият се погребва заедно с отрязаните фаланги.

Кремацията и носенето на бижута са съвсем нормални дейности в живота на човек. В Щатите обаче тези две неща са обединени в едно. Когато бъде кремиран човек, от тялото му остават само газове и прах. С подходяща химична и термична обработка (и солидно заплащане), в Америка могат да превърнат починалия в диамантен пръстен за вас. В страната на неограничените възможности явно приемат израза "скъпоценни близки" буквално!


С още необичайни традиции можете да се запознаете в статията на Магделия Шугова в jenite.bg!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април