Перфектни пози за лека нощ 2

Който спи на една страна, да си признае веднага!
Перфектни пози за лека нощ 2

Хванахме ли ви! Като че ли от два часа сте превключили на режим "Уикенд" и процесът изглежда необратим. Е, прави сте. Съвсем скоро и с чиста съвест може да пристъпите прага на почивката. Напомняме ви също така (но едва ли сте забравили), че на ъгъла на следващата седмица се подава нова вълна от мини-ваканция.

Може би и за вас, както и за нас, това означава двойна доза качествен и спокоен сън. Обаче, преди да се хвърлите в леглото с танцова стъпка, нека отново ви обърнем внимание на добрите пози за лека нощ.

В предишен материл вече си поговорихме за похъркването по гръб, а сега предстои да преговорим плюсовете и минусите на спането на една страна.

То е добро за здравето ви, защото отново не поставя гърба и врата в неудобна позиция. Също така намалява риска от гастроезофагеална рефлуксна болест, както и опасността от ария от хъркания.

Лошите новини са най-вече за кожата. Опирането на лицето във възглавницата може да доведе до бръчки, а позицията на тялото – до отпускане на гърдите, при жените. Това, разбира се, е преувеличен сценарий и не е задължително да се случи.

Иначе въпросната поза за сън е много подходяща при бременност. Така че, ако сте бременна, спете на лявата си страна. Така ще съдействате за подобряване на кръвообращението.

Перфектната възглавница е... дебелата! Само с нея ще запълните пространството над рамото си, така че главата и врата да се намират в неутрална позиция.

Е, да не ви притесняваме вече, нали? Лека нощ и хубави сънища :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май