Те ще ви успокоят

И ще ви накарат да се чувствате наистина добре
Те ще ви успокоят

Да, стресът не е чак такъв гадняр, колкото се опитват да го изкарат. Даже понякога може да бъде и полезен. Кога? Разберете тук! ;) Все пак ви съветваме да внимавате с този "другар". И за по-сигурно, ограничете посещенията му в живота си до минимум.

А когато напрежението в ежедневието ви започне да прелива и да ви тормози, задължително намерете начин да му се противопоставите. Със спорт, с пътуване до някое райско кътче, а защо не и с няколко вълшебни билки, добри приятели на нервната ви система? Тези, например: 

Маточина

С лека и приятна миризма на лимон, това многогодишно растение има наистина силно успокояващо действие. Подобрява мозъчната дейност, концентрацията и доброто настроение. Добър лек е срещу безсъние и се справя за нула време с чувството на тревожност, както и с редица други неразположения.

Не се съмнявайте, че чаят от маточина ще се отрази чудесно на нервната ви система. А ако добавите няколко капки етерично масло от билката в горещата си вана, ще се почувствате прекрасно, уверяваме ви.

Лавандула

inm.comВече имахме възможността няколко пъти да похвалим лилавата госпожица. Ароматът й оказва положително въздействие на нервната система и носи усещане за хармония и спокойствие.

Какво може да правите с нея ли? Надникнете тук, за да разберете повече.

Розмарин

Оставихме го за накрая, защото ни е абсолютен любимец! Често го използваме в кухнята си, в приготвянето на различни ястия (предпочитаме го свеж, но такъв се намира сравнително трудно).

Растението е добре известно със своите силни противоокислителни свойства, а миризмата му има успокояващо действие. И, да, розмаринът е просто идеален за спа терапии.

Вижте, например, тази процедура за уморени крака.

Е, потърсете помощ от тези трима приятели, за да победите стреса. Успех!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април