(Не)отложен релакс

Поставете бързо и истинско начало на почивката си
(Не)отложен релакс

Календарът изяде цели четири дни от изстискания ви като лимон отпуск, а все още нямате усещане за ваканция. Нормално.

Специалисти твърдят, че на тялото и съзнанието им трябва време, за да се отпуснат и да се освободят от натрупаното напрежение. Което означава, че една седмица почивка от работа никога не е достатъчна, за съжаление.

В случай, че няма как да си осигурите повече, нека ви дадем няколко съвета за това как по-бързо да превключите между житейските режими и да се възползвате от ваканцията си:

Намерете приятна работа на мозъка си

Често най-прекият път към спокойния ум е практикуването на забавно хоби. Гответе, танцувайте, ходете за риба. Важното е да действате веднага, без да отлагате за по-късно, с идея, че хубавото тепърва предстои.

Ако пък все още не разполагате с любимо занимание, бъдете изобретателни и бързо си измислете такова. Запълнете всички кътчета от съзнанието си с него и ще видите как професионалните задължения някак си ще останат на заден план.


Избягайте на друга планета

Или поне в друг град = ) Приемете, че основната ви мисия сега е да смените средата, с която сте болезнено свикнали. Сами или в компания, опознайте нови светове и различни хора. Трупайте излишна за другите, но важна за вас, информация. Отдалечете се от офиса, от компютъра, от близкото минало и от още по-близкото бъдеще.

Ако пък предпочитате метафизично пътуване, пробвайте йога нидра :) Древната медитативна практика е чудесен начин да се отдалечите от реалността, която ви тежи. И да започнете на чисто.


Спортувайте!

Не си мислете, че ще си починете по-пълноценно, ако обърнете гръб на активните занимания и по цял ден се излежавате в леглото. Напротив. Тук е мястото да ви припомним, че по време на физическа дейност се отделят редица хормони и други вещества, отговорни за доброто настроение. 

Така че не пропускайте редовната си тренировка, а се възползвайте от нея. Тя е страхотен начин да забравите за мъките на работното място.

И на последно място: спрете да очаквате края на отпуската си с "нетърпение". Фактите говорят, че ще дойде – колко бързо и как, зависи изцяло от вас.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май