Daily mail: Учени твърдят, че са открили Ноевия ковчег в Турция

Daily mail: Учени твърдят, че са открили Ноевия ковчег в Турция

Сензационно разкритие като в приказките направиха учените. Те вярват, че са намерили мястото, където е потънал Ноевият ковчег. Екип, който разкопава геоложка формация в Турция, има стари скални и почвени проби, за които смята, че съдържат останки от кораба, което поставя мястото по същото време, когато Библията поставя Големия потоп преди 5000 години, съобщи Daily mail.

Проектът е започнал през 2021 г. и продължава, но първоначалният анализ установи, че пробите съдържат глинести и морски материали и морски дарове. Според изследователите тези резултати означават, че човешката дейност е присъствала на могилата с форма на лодка между 5500 и 3000 година пр. н. е. Библията твърди, че ковчегът се е установил на "планините Арарат" в Турция след 150-дневно наводнение, което е удавило Земята и всяко живо същество на нея, което не е било настанено в дървения кораб. Геоложката формация, разположена в квартал Doğubayazıt в Ağrı, е потенциално място, откакто е открита през 1956 г.

Планината е най-високият връх в Турция, висок 16 500 фута и издълбан като ковчег. Твърди се, че плавателният съд е с размери "300 лакътя, 50 лакътя, на 30 лакти", което означава до 515 фута дължина, 86 фута ширина и 52 фута височина. Екип от експерти, ръководен от Истанбулския технически университет (İTÜ), университета Андрю и университета Ağrı İbrahim Çeçen (AİÇÜ), работи на мястото близо една година, събирайки проби, които смятат, че са ключът към потвърждаването на библейската история.

ключови думи:
Ноевият ковчег Турция

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май