Как да възстановим енергията си след стрес

7 работещи метода за релаксация
Как да възстановим енергията си след стрес
inm

Понякога е трудно да възстановим психическото си равновесие, ако сме били изложени на сериозен стрес. Отпускането изглежда невъзможно, което моментално рефлектира върху емоционалното ни състояние, взаимоотношенията с околните и най-вече дава отражение върху съня ни.

Предлагам ви 7 работещи метода за релаксация.

1.Слушайте любимата си песен

Когато се чувствате изморени или усещате, че нямате сили да мислите за каквото е – тогава е подходящото време за любимата ви песен. Пейте заедно с нея – това ще ви разтовари!

2. Поемайте дълбоко въздух и го издишайте бавно

Поемете на няколко пъти дълбоко въздух, това ще снабди с достатъчно кислород мозъка и ще ви помогне да възвърнете спокойния ритъм на сърцето.

3. Пийте достатъчно вода

Добрата хидратация на организма ще ви предпазва от усещането, че нямате сили. Разпределете приема на вода равномерно за целия ден.

4. Разхождайте се

След работа не бързайте да се качите веднага на колата или да хванете градския транспорт. 15 минути разходка ще премахне напрежението в главата, очите и в тялото ви.

5. Полезни закуски

Научете се винаги да държите в чантата или в чекмеджето на работното си място полезни малки закуски. Например морков, банан, ябълка, какаови зърна, черен шоколад над 60% или сушени плодове. Те ще ви помогнат да не изядете нещо вредно и мазно – както знаете стресът възбужда рецепторите към нездравословни храни.

6. Свеж аромат

Аромотерапията дава отлични резултати когато сте под стрес! Използвайте релаксиращи миризми. Добре е да имате винаги шишенце от тях под ръка.

7. Шегувайте се

5 минути смях може да снеме напрежението ви! Виц или смешна история, която обичате да разказвате на близки, когато сте в настроение може да свърши добра работа.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април