Лягайте си рано вечер, за да сте щастливи!

Лягайте си рано вечер, за да сте щастливи!

Американски учени установили, че хората които стоят до късно вечер имат повече проблеми с напрежението и страдат от негативни мисли през деня!

Учените твърдят, че навиците ни по отношение на съня са от изключително значение за съхраняването на психическата ни устойчивост. Лягането късно засилва усещането за умора през деня, тъй като най-пълноценният сън за сърцето и мозъка се счита от 23 до 3 часа през нощта. Стресът и негативните мисли са част от ежедневието на съвременния човек, показва изследването на учените от Университета Бингхамтън.

Учените провели изследване със 100-тина студента като следили колко късно обикновено си лягат, колко часа спят и как се чувстват през деня. След анализиране на резултатите стигнали до извода, че колкото по-късно си лягаме, толкова по-некачествен е сънят ни и по-притеснени, стресирани и негативни сме през деня. Психическата ни устойчивост при посрещане на трудностите от ежедневието също е доста лабилна.

Усещането за щастие също има пряка връзка с това доколко пълноценно сте си починали през нощта!

Съхранете доброто си здраве, като се стремите поне 5 дена в седмицата да си лягате не по-късно от 23 часа. Явно не е случайна българската поговорка "Рано пиле, рано пее”.



източник: mabra

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април