Шест неща, които убиват любовта

Кои са сигналите, че романтичните отношения са близо до апокалипсиса
Шест неща, които убиват любовта

Любовта е едно от най-силните чувства, но е неразумно да се вярва, че е непобедима. Тя изисква постоянно поливане и презареждане, но как да "изключите" пагубните чувства от ритъма на сърцето си?

Ето шест от тях, които могат да унищожат привързаността и доверието.

Недоверие

Партньорът три пъти на ден и под различен претекст иска да разбере какво сте направили снощи, опитвайки се да ви хване в лъжа. Опитва да получи паролата от вашия смартфон, за да разгледа съобщенията ви. Когато сте извън града се обажда в хотела да разбере колко души са се регистрирали във вашата стая... Списъкът може да бъде дълъг!

Ревността е проява на мания и зависимост и няма нищо общо със здравата и зряла любов. Единственият универсален съвет в тази ситуация е да се поддържа адекватно самоуважение. И все пак – не трябва цялото ви съществуване да е съсредоточено само в един човек. Създавайте нови приятелства, пътувайте, не се отказвайте от хобитата си. Но в същото време трябва да бъдете по-чувствителни с вашия партньор.

Рутина

Започвате да правите едни и същи неща, които не ви носят същата радост, когато сте ги правили първите пъти заедно. Ако всеки петък гледате на дивана филм с парче пица в ръка, идва и въпросът – това ли очакваме от връзката.

Рутината е куршум за нашите сексуални желания. Страстта е една от най-мистериозните и свободолюбиви прояви на любовта и това чувство не трябва да бъде затворено в клетка. Не трябва да планирате, че "всяка събота в 23:30 ще правите секс". За да избегнете рутината трябва да поддържате страст в отношенията.

Постоянно възмущение

Спорове, извинения, нападки, извинения, конфронтация, извинения... Тази поредица не е много добра за връзката ви.

Зад такива спорове заради глупости по правило има друг, много по-значителен неразрешен конфликт. И единият от партньорите не се чувства равнопоставен. Не спестявайте обидата – единственото решение е да говорите честно за всичко.

Скука

Всички планове за вечерята изглеждат добре, организацията е протекла с устрем, а на масата всеки заровен в телефона си...

В една връзка неизбежно идва време, когато ви се струва, че любовта достига своя връх. Вече няма нужда да впечатляваме и да печелим човека, когото харесваме, не се страхуваме да се губим един друг. Трябва да се помни, че любовта изсъхва и умира, ако не я храните редовно. Не можете да сте сигурни, че едно силно чувство и с него самият партньор няма да изчезнат.

Неравенство

Възниква тогава, когато започвате да мислите по-често, че вашите вкусове са несъвместими и се развивате с различни скорости. Вие не сте сигурни, че можете да бъдете щастливи до края на живота си до човек, който до четири сутринта лежи на дивана, играещ Play Station.

Ключът е да осъзнаете и приемете разногласията, те са неизбежни. Краят на любовта е опит да се промени другия човек. Не можеш да направиш някого да изглежда като картина в главата ти. Изградете взаимоотношения за сходството на вашите интереси и бъдете съпричастни към съществуващите различия. В края на краищата и вие няма да сте доволни ако ви моделират.

Гордост

И най-малката кавга неминуемо минава през един и същ сценарий – партньорът не прави отстъпки, независимо от това дали той е виновен или не в действителност.

Да бъдеш близо до човек, който никога не се извинява за грешките си – това е като да се омъжиш за вечното страдание. Без съмнение, смирението и способността да се извинявате е важно проявление на емоционалната интелигентност, което подхранва взаимното доверие. Заслужава си да го развивате и в себе си и вашият партньор също.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април