Никога не правете това с парите! Ще "избягат!

Никога не правете това с парите! Ще "избягат!

Има много поверия за  парите, забогатяването, привличането на изобилие и късмет в живота. Любителите на окултното и магическите ритуали например спазват строги правила, когато се отнася до парите.

Едно от преданията, в които мнозина вярват, е че никога не трябва да подминават монета, намерена на пътя.

Ако вие подминете парите, и те ще ви подминат, казват и някои гадатели.

Ето защо, ако намерите и най-дребната стотинка на земята, наведете се и я вземете. Не пропилявайте късмета си! По същия начин не се отказвайте и от дребните стотинки, които ви връщат като ресто в супермаркета. Иначе може да имате финансови трудности.

Ако вие се откажете от парите, и те ще се откажат от вас, казват врачки и баячки.

Известно е и друго поверие, което е много старо. То гласи, че ако искаме да сме богати, не трябва да броим спестяванията си. Тази заръка се свързва с вярвания на различни народи по света, които отказват да броят най-ценните за тях неща от страх, че нещо може да се случи с тях.

Например чероките не брояли тиквите заради схващането, че това пречи на растенията да дадат добра реколта.

В племето акамба било прието домашните животни да не се броят именно поради страх, че така броят на добитъка ще намалее.

Според стари шотландски вярвания броенето на хора и животни също може да доведе до лоша поличба. По същата причина и рибарите в някои части на света умишлено отказвали да броят рибата си.

В някои общности на Източна Африка също имало вярване, че броенето на хора и животни може да предизвика беди.

Има ли обаче магически ритуали, с които да умножим богатството си?
Казват, че ще се радваме на изобилие и стабилни доходи, ако носим листо от босилек в портфейла си. Самото ни портмоне пък трябва да е от червен цвят и кожа, било то и изкуствена.

Също така в портфейла ни трябва винаги да има една голяма банкнота, а броят на парите да отговаря на нечетно число. За късмет и пари през цялата година може да носите още метално копче в портмонето си.

източник: sanovnik.bg

ключови думи:
пари поверия

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Водолей
21 януари – 19 февруари