3 ползи от мъжката брада, подкрепени от науката

Брадатите мъже са по-секси
3 ползи от мъжката брада, подкрепени от науката

Ако има едно нещо, от което всички жени по света се могат да се оплакват до безкрай, това е брадата на половинките им. През последните години мъжките бради се завърнаха с пълна сила и на повечето мъже тази тенденция явно доста им харесва. 

Брадите стават все по-големи, а мустаците - по-смели. Макар не всички дами да са очаровани от този избор на мъжете си, истината е, че брадата е не просто модерна, но и носи някои ползи, които не са за пренебрегване. 

1. Намалява риска от рак на кожата

Това заболяване се развива в резултат на директно излагане на ултравиолетовите слънчеви лъчи. Освен че изглежда стилна, мъжката брада действа като бариера, предпазваща кожата от слънцето. 

Тези ползи не са просто в сферата на предположенията – те са доказани по време на проучване от 2011 г. Тогава специалистите констатират, че окосмяването по мъжкото лице може да предпази кожата много по-добре, отколкото слънцезащитните продукти. 

2. Брада за повече сексапил

Обикновено мъжките характеристики, като широки рамене, добре изразена линия на челюстта и оформени мускули разтопяват жените. Мъжката брада също е сред най-ярките признаци на мъжествеността, като това твърдение също е подкрепено от науката. 

Оказва се, че жените намират мъжете с брада по-привлекателни, по-мъжествени и по-секси. Именно тези мъже са предпочитани в по-голяма степен от дамите, когато става дума за дългосрочни отношения. 

3. Брадата вдъхва доверие

Окосмяването по мъжкото лице може да донесе и някои професионални ползи. В данни на проучване, публикувано в Journal of Marketing Communications, се посочва, че на брадатите мъже хората по-лесно се доверяват, отколкото на гладко обръснатите. 

Така че, ако работете в сферата на търговията например, брадата определено може да ви бъде от полза. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април