5 съвета за красиви нокти

5 съвета за красиви нокти

Пролетта е сезон, през който много дами се оплакват от чупливи и цепещи се нокти, въпреки че полагат сериозни усилия да ги запазят непокътнати. Понякога единственият начин е да поддържаме много къс маникюр, който ни спестява нервите при счупването на някой нокът в най-неподходящия за това момент.


Предлагам ви 5 лесни за съвета, с които имате шанс да подобрите състоянието им!


1. Никога не режете ноктите си! По този начин ги правите по-крехки и чупливи. Най-доброто решение е да ги пилите поне 2 пъти в седмицата. Не използвайте метална пила, защото тя е твърде груба за ноктите.


2. Пилете ноктите си само в една посока, защото в противен случай рискувате да ги счупите.


3. Правете редовен масаж на ноктите с натурални масла като зехтин, кокосово масло или олио от кайсиеви ядки.  Добър ефект можете да постигнете и с крем за ръце или вазелин. Ноктите изискват абсолютно същите грижи, както и към кожата на краката, ръцете и косата. Състоянието им зависи до голяма степен от това с какво се храните. Продуктите богати на желязо могат да помогнат както на изтощения организъм след дългата зима, така и на ноктите ви.


4. Запомнете, че грижата за вашите нокти трябва да бъде всекидневна. Използвайте  гумени ръкавици, ако ви се налага да използвате силни препарати за почистване на дома. Същото важи и ако се налага да миете чинии, тъй като топлата вода размеква ноктите ви и ги прави по-нежни.


5. Никога не използвайте лакочистител, който съдържа ацетон. Той е твърде силен и като нищо може да разруши всички грижи, които сте положили за маникюра си.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април