8 начина да стегнете корема без диети и упражнения

8 начина да стегнете корема без диети и упражнения

1. Изправете се
Поддържайте хубава осанка! Така ще изглеждате по-стройни, а мускулите на корема ще се натоварват автоматично. За по-ниски жени това е задължително правило, защото благодарение на него ще изглеждат по-високи.

1799488

 

  1. Пийте повече вода
    Старайте се да изпивате през деня поне 6-8 чаши вода. Имайте предвид, че кафето, чаят, газираните напитки и соковете не влизат в тази сметка. Просто винаги носете със себе си бутилка минерална негазирана вода. Ако се обезводни, организмът ще започне да трупа запаси от вода, което няма да направи фигурата ви по-привлекателна. Освен това учените са доказали, че в зоната на корема заради недостиг на вода могат да се натрупат до 4 излишни кила.

  1. Яжте осъзнато
    Никога не се хранете пред телевизора – това може да доведе до неосъзнато поглъщане на храна и съответно напълняване. Превърнете яденето в ритуал – наслаждавайте се на вкуса на ястията, хранете се бавно и предъвквайте добре храната (поне 10 пъти преди гълтане). Прибързаното хранене на крак може да доведе до поглъщане на въздух, който по-късно ще причини подуване на корема.

  2. Яжте млечни продукти
    За да работи организмът ви пълноценно, всеки ден яжте кисело мляко или други млечни продукти, съдържащи пробиотици. Тези микроорганизми подпомагат правилното функциониране на храносмилателната система, благодарение на което коремът ви ще изглежда по-стегнат. Ако имате непоносимост към млечни продукти, заменете ги с изкуствени пробиотици във вид на таблетки.

  3. Разхождайте се по-често на чист въздух
    Както може би знаете, чистият въздух стимулира метаболизма, при което започват да се изгарят повече калории. Създайте си навик ежедневно да се разхождате по 30 минути – колкото по-бързо крачите, толкова по-добре. Можете да си купите крачкомер или да свалите подходящо приложение за смартфона си, за да следите изминатото разстояние и броя направени крачки (трябва да са поне 10 хил. на ден).

  4. Откажете дъвките
    Американски учени от колеж по гастроентерология са доказали, че дъвките са вредни за здравето и за фигурата. При дъвчене човек поглъща много въздух, което води до подуване на корема. Ако искате да си освежите дъха, направете го с ментов бонбон, а не с дъвка.

  5. Пийте витамини
    За да бъде във форма, човек има нужда от витамини. В настоящата екологична обстановка рядко получаваме всички необходими витамини с храната. Започнете да пиете витамин D и витамини от група В – те регулират нивата на естрогена. При повишени нива на естроген по талията се трупат излишни тлъстини.

    1799490

  6. Почивайте си
    Когато сте изморени до крайност, тялото ви произвежда повече стероиди и хормони на стреса, което се отразява зле на храносмилането и може да доведе до сериозни здравословни проблеми. При умора се повишават и нивата на кортизол, който стимулира натрупването на тлъстини около талията с цел защита на органите. За да се чувствате по-отпочинали, всеки ден отделяйте по 20 минути за нещо, което наистина ви доставя удоволствие. Така ще можете да се отпуснете и да нормализирате хормоналния баланс.

  7. Старайте се да ходите редовно по нужда
    Храносмилането се подобрява, ако ходите по голяма нужда редовно и по едно и също време. Ясно е, че този процес трудно може да бъде подчинен на някакъв график, но все пак се опитайте да нагласите режима си. И в никакъв случай не се стискайте, ако ви се ходи до тоалетна – това може да ви навреди.

ключови думи:
корем стягане

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април