9 неща вкъщи, които винаги носят късмет

9 неща вкъщи, които винаги носят късмет

Всички се стремим към постигането на уют и хармония в дома, но искаме да открием и начини, по които да привлечем повече късмет и щастие към себе си. А за тази цел могат да ви помогнат и различни предмети и практики, които да освободят място за положителната енергия, както и да привлекат такава. Нека видим няколко примера за подобни предмети:

Крушки с бяла светлина

Тук става въпрос за крушките и лампичките, които използваме за декорация. Няма значение, че не е Коледа, на пазара съществуват най-различни форми и вариации. Бялата светлина привлича положителна енергия, внася уют и топлина.
Поддържайте коридора си чист.

Когато входът на жилището ви е затрупан с вещи, прах и мръсотия, не се позволява на щастието и положителната енергия да навлязат в дома ви. Поддържайте чисто и подредено, за да е отворено пространството, в което да се настани късметът.

Кръгли предмети

Предметите с кръгла и овална форма се смята, че носят късмет, тъй като ускоряват навлизането на положителна енергия. Заложете на тях, а разнообразието е голямо – огледала, сувенири, лампи, маси и т.н. Колкото по-голям е броят им, на толкова повече щастие и късмет ще се радвате!

Калинки

Разбира се, няма как да задържите калинките в дома си, но пък ако случайно това насекомо е попаднало в дома ви – оставете го, не го убивайте и не го гонете. То ще ви донесе късмет и е добра поличба, има поверия, че ни посочват правилния път.
Пресни плодове

Пресните плодове, освен че имат много ползи за здравето ви, привличат и добрата енергия в дома. Затова винаги зареждайте купата в кухнята или гостната с такива.

Ароматни масла и пръчици

Има някои аромати, за които също се смята, че действат като магнит за щастието и късмета. Такива са например флоралните аромати от лавандула, бор, нероли, пачули, жасмин и др. Използвайте натурални съставки за освежаване на дома ви.

Живи цветя

Те внасят чудесна енергия, свежест, уют и ухание в дома ви. Как да не се привлече и щастието? Обаче когато започнат да се изсушават, ги изхвърлете, за да не се преобърне енергията от положителна в негативна.

Фигурки, изобразяващи слон

За слона знаем, че символизира късмет и щастие. Фигурките със слон са известни от много години и са все така актуални и до днес. Набавете си поне една такава декорация. 

Червени врати

Според практиките на фън шуй, червеният цвят е много подходящ за вратите на дома, тъй като символизира късмет, щастие и помага на жилището да се изпълни с позитивна енергия.

Източник: Actualno.com

ключови думи:
Белия дом дом късмет

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май