Eзикът на тялото: краката

О, те са много по-приказливи, отколкото предполагате
Eзикът на тялото: краката

Хайде, хайде, знаете, че трябва да минем и оттук. Толкова много лъжци разкрихме, толкова много уплашени хора спипахме, и право в очите ви се вгледахме... Сега ще видим какво издават за характера и настроението ви добрите ви два долни крайника. Даваме думата на краката!

Наблюдавайте начина, по който един подчинен застава, докато говори с началника си. Как са разположени краката му? Най-вероятно те са прибрани един до друг и изпънати, като струни. Тази поза обикновено значи, че човекът не си позволява да изрази собствено мнение, а е склонен да се съобрази с това, което му казва по-високопоставеният.

inm.com

Широко разкрачен стоеж: ето това е класическо заявление за непоколебимост и готовност за отбрана на територията. Стойката с широко разкрачени крака, при която се подчертават и гениталиите, е типично мъжка и се използва от хората, които искат да покажат, че няма да отстъпят от позицията си – буквално и преносно.

inm.com

Eдин крак встрани: тежестта на тялото е изнесена на единия крак, а пръстите на същия сочат настрани. През Средновековието заможните мъже са заемали подобна позиция, именно за да демонстрират статуса си. Защо са избирали точно този начин ли? Ами, тази поза си е чисто и просто фукане със скъпите панталони и обувки, които носели господата: "Вижте ми панталоните хубавичко, ако още не сте го направили. Струват хиляди, хиляди!..."

В днешно време обаче посоката, в която сочат пръстите на изнесения встрани крак, по-скоро говори за нечии намерения. Ако пръстите на крака му сочат в посока на някой от компанията, значи този някой му е симпатичен. Но ако пръстите сочат по-скоро към изхода на вратата, е много вероятно човекът просто да иска да се махне от пространството, в което се намира.

inm.com

Краката са кръстосани! Обикновено кръстосваме крака, (а и ръце), когато сме сред непознати, когато искаме да се предпазим от чуждо влияние, когато малко или много сме предпазливи към всичко, идващо отвън. Кръстосаните горни и долни крайници представляват нашият щит.

inm.com

Когато поставим крак върху крак в стил "американска четворка": това е другата поза, предпочитана предимно от мъже. С нея господата дават да се разбере, че са готови да бъдат упорити и настойчиви, ако се наложи. Но не дай си Боже някой от събеседниците ви да "заключи" тази позиция, хващайки вдигнатия си крак с две ръце: значи си имате работа с много упорит и, вероятно тесногръд човек, който няма да приеме за валидно друго мнение, освен своето.

Краката са кръстосани при глезените, а в горната си част са раздалечени: обикновено силният пол съчетава тази поза със стисване на юмруците и поставянето им върху коленете или с впиване на ръцете в дръжките на стола. При дамите краката могат да бъдат събрани и в горната част и да бъдат леко наклонени встрани. И при двата пола подобен жест означава несигурност, нервност и притеснение.

Е, а в каква позиция са вашите крачета? Издават ли досада или непримиримост? Каквото и да ни кажете, няма да можете да излъжете, защото наблюдаваме езика на вашето тяло :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април