Когато красотата срещне спорта: Формула 1

Кръгът в Монако ни показа няколко красиви и атлетични дами, почитателки на високите скорости
Когато красотата срещне спорта: Формула 1

Най-важното

3 причини, заради които не сме от най-големите фенове на Формула 1:

  • Пилотите обикалят едно и също трасе десетки пъти, точно като опитни мишки в лабиринт. И, представете си, за това им плащат!

  • Болидите замърсяват въздуха, ама яко. И малцина си позволяват да коментират това... Като добавим количеството гуми и други консумативи, които хабят само за 1 състезание, плюс разходите по транспорт до различни точки на света..., хм, Формула 1 определено не е екологичен спорт.

  • Знаем, че шофирането на подобно превозно средство изисква специална физическа подготовка, но не смятаме, че този спорт реално е полезен за здравето (особено, като калкулираме смъртността по пистите).

Интересуваме се от доста видове спорт, но един от малкото, които не разбираме съвсем, е Формула 1. Имаме си своите съображения, обаче не това е важното в момента.

Престижния високоскоростен шампионат, който се провежда в различни части на света, има дълга история (съвременната му концепция идва още от 1950-та), но през последните 20 години е един добре смазан бизнес, работещ на особено високи обороти.

Поредният кръг от шампионата се проведе миналия уикенд по улиците на Монако и бе спечелен драматично от световния шампион за миналата година Себастиян Фетел. Той се състезава за отбора на Редбул и постигна успеха си само с една официална смяна на гуми на една от най-атрактивните писти, което си е постижение за 78-те й обиколки. На почетната стълбичка се качиха още Фернандо Алонсо от Ферари, който остана втори, и Дженсън Бътън с МакЛарън.

Ние обаче споменаваме спортното събитие предимно по женски, защото се оказа, че цяло съзвездие популярни дами са посетили града с едно от най-известните яхтени пристанища в света. И, разбира се, няма да пропуснем да се вгледаме в тяхната визия, както от модна, така и от атлетична гледна точка.

Започваме с дежурната Никол Шерцингер, която има връзка с британеца Люис Хамилтън вече 3 години и половина. Певицата, бивша вокалистка на американската банда Pussycat Dolls, често подкрепя любимия си по света и този път не пропусна тази възможност.

Красавицата има перфектно тяло, най-вече благодарение на увлечението си по танците и особено по сложните комбинации в тях. След месец ще навърши 33, но определено не изглежда по-възрастна от приятеля си, който е на 26.

На трибуните в Монако Никол се появи с полупрозрачна ефирна рокля, високи светли сандали и една от многото си широкополи шапки.

Другата известна дама във Формула 1 е Джесика Мичибата, гаджето на британеца Дженсън Бътън. Появиха се слухове, че двамата са се разделили, но последният уикенд изобщо не ги потвърди, напротив.

Джесика, която е родена в Япония преди 26 години, определено има страхотно тяло и е доста успешен модел. През уикенда тя демонстрира няколко фантастични рокли в бяло, които подчертаваха изящните й форми и дългите й крака.

Бившата Спайс-ка Джери Халиуел също посети скоростното състезание. 38-годишната певица определено имаше право да разходи къс ярко зелен гащеризон – никой не би отказал да порадва на изваяните й крака. Русото миньонче беше избрало и зашеметяващо високи сандали в ярко розово.

Сред останалите забележителни дами бяха Адриана Карембьо, както и сестрите Екълстоун – Тамара и Петра, дъщери на британския милиардер Бърни Екълстоун и основател на Формула 1 в съвременния й вид.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 5
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 5
    от Не е посочен | 01.06.2011 | 14:06
    Да права си! За практикуване и дума не може да става... и колко пари трябвааат :)
  • 4
    от Не е посочен | 01.06.2011 | 12:07
    :) много полезна информация, благодаря за помощта!
    Относно последната причина, заради която не харесвам Формула 1 - това не е нещо, което мога да практикувам, за да съм в добра форма и да бъда здрава. Не е като тениса, гребането и т.н., тук трябва да си професионалист, за да практикуваш. Това имам предвид :)
    Поздрави!
  • 3
    от Не е посочен | 01.06.2011 | 09:15
    Радвам се много че имате желание :)

    1 - Формула 1 датира в този си формат от 1950 година (вие сте го поправили - адмирации за което)
    2 - Относно 3те причини заради които не сте големи фенове на този спорт:

    а - (Болидите замърсяват въздуха, ама яко. И малцина си позволяват да коментират това... Като добавим количеството гуми и други консумативи, които хабят само за 1 състезание, плюс разходите по транспорт до различни точки на света..., хм, Формула 1 определено не е екологичен спорт)

    Така е наистина, но в момента се разработват системи за много по-екологична Формула 1. Така наречената система KERS (Kinetic Energy Recovery Systems) e система от зъбни колела която по време на 1 обиколка събира енергия от движещите се колела и я пази в батерия. Същата тази енергия се използва за ускорение в същата обиколка при натискане на бутон който освобождава още 80 конски сили :)

    б - (Знаем, че шофирането на подобно превозно средство изисква специална физическа подготовка, но не смятаме, че този спорт реално е полезен за здравето (особено, като калкулираме смъртността по пистите)

    Пилотите от Формула 1 по време на съсезание толкова натоварване получават, че без необходимата физическа подготовка няма да могат да управляват болидите. Дженсън Бътън е известен многократен шампион по петобой. Айртон Сена освен в Формула 1 се занимаваше с плуване и бягане. Съотборниците в МакЛарън, Бътън и Хамилтън се бяха хванали на бас кой е по-добър атлет и победителя ще си избере номер с който да кара. Всички пилоти прекарват над 6 часа в фитнес салоните за да могат да понесат след това натоварване от 4-6G по време на състезание. Тренират целите си тела, а не само отделни области, като най-много усилия полагат за ръце, крака и врат.

    п.п. Истината е, че съм голям фен на Формула 1 :) и надявам се да съм помогнал. :)
  • 2
    от Не е посочен | 31.05.2011 | 18:02
    Господин Груев, ако поясните тези грешки, не само ще коригирам материала, но и ще науча повече за Формула 1 :)
  • 1
    от Не е посочен | 31.05.2011 | 12:38
    Прекрасна статия, но с МНОГО фактологически грешки!

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май