От днес до април 2026 г.: Навлизаме в нов цикъл на Сатурн. Какво означава това?

От днес до април 2026 г.: Навлизаме в нов цикъл на Сатурн. Какво означава това?

Каквото и да ви е провокирало емоционално през 2023 г., то най-накрая си отива. Сатурн ще донесе нов период от "чувствителни" проблеми, които дълбоко ще докоснат сърцата ни. Какво е особеното в цикъла на Властелина на кармата, разказва астрологът и таролог Юлия Лифанова.

През март 2023 г. Сатурн започна дълъг транзит през знака Риби, който ще приключи едва през 2026 г. Тъй като традиционно той е господар на кармата и разрушител на "розови очила", в знака Риби планетата придобива характеристиките на строг учител, който съумява да навлезе в нашето несъзнавано, или в т.нар. арсенал от нашите инстинктивни желания, нужди и психични действия. Зигмунд Фройд разбира несъзнаваното като продукт на потискането на нашите емоции – това, което не искаме да видим - един вид контейнер за потиснати емоции, желания и фантазии, мимолетни мисли или преживявания.

Какво носи навлизането на Сатурн в Риби до април 2026 г.

Представете си, че в съзнанието ви има склад, в който дълго време сте трупали болка, оплаквания, тайни мечти или преживявания, и сега някой идва и просто отваря този килер. Той изхвърля всичко, което сте съхранявали и трупали там през годините и ви моли да се разкриете, наричайки всяко скътано чувство и емоция с истинското му име. Така ще изглежда приблизително това, което Сатурн ще направи с вас до 2026 г., възнаграждавайки ви в замяна с най-висшия дар - емоционална мъдрост и яснота.

Като всяка бавна планета Сатурн ще пътува през знака Риби с кратки прекъсвания по време на ретроградни фази. Тоест, след като премине през определен сегмент, той ще спре и ще се върне обратно, за да преминем отново през емоционалните уроци, които сме научили, така че да преминем през тях по-зрели и помъдрели.

На какво ще бъде посветен новият цикъл на Сатурн в Риби през 2024 г.

До 7 февруари 2024 г. Сатурн преминаваше през знака на Риби от 1 до 12 градуса, а от 19 март започва да прави цикъл от 12 до 20 градуса на Риби. Това означава, че, вземайки нов сегмент от знака, той ще отвори нови слоеве на несъзнаваното и проблемите, които съществуват там. Спокойно - това, което ви е докарало сълзи през 2023 г., ще остане завинаги в миналото. Предстоят нови уроци!

Сатурн вероятно ще засегне онези области, които отговарят за проблемите на семейството, майчинството и недвижимите имоти. Факт е, че в астрологията всеки зодиакален знак е разделен на десетилетия и се управлява от знаците на този елемент. В случая на Риби първият деканат от 1 до 10 градуса се управлява от самите Риби, а от 10 до 20 градуса контролът принадлежи на знака Рак. Това означава, че Сатурн ще "разкъса" слоевете на подсъзнанието, които са отговорни за това, което управлява съзвездието Рак. Ето ги и тях:

1. Отношенията с жените и в частност с майката;

2. За разбирането ни за семейството, страховете и тайните желания, свързани с необходимостта от създаване на семейство;

3. Ще бъдете изправени пред факта, че семейният модел, за който мечтаете, не може да се реализира с настоящия ви партньор. И това може би е най-тежката болка;

4. Темата за майчинството, както и страховете, свързани с бременността и раждането.

Как да вземете руля в свои ръце по време на цикъла на ретроградния Сатурн през 2024 г.

Ако си затваряте очите за реалното състояние на нещата в семейството и отношенията ви, ще ви бъде трудно. Сатурн може да бъде особено труден за мъжете, защото ще покаже реалността на връзката с жена му и как тя е повлияна от неговата връзса с майка му. Например, ако в детството мъжът е страдал от властна майка, която е игнорирала чувствата му, през 2024 г. той ще види същите черти в половинката си, въпреки че в продължение на много години не е "забелязвал" това сходство.

Сатурн ще докосне много дълбок слой вътрешна болка, която е свързана с детските фантазии за семейството и техният сблъсък с реалността. Например, ще трябва да преработите връзката си от детството с майка си, за да видите нейните белези в сегашния си партньор. За много хора Сатурн ще извади на повърхността истини за взаимоотношенията, които не сте искали да видите. Например, ако имате връзка с женен човек, през 2024 г. ще се сблъскате с болката и разбирането, че нямате бъдеще при условията, за които наивно сте мечтали.

Освен това много жени и мъже ще се изправят пред реалността на случващото се във връзката им. На повърхността ще излязат изневери, любовни триъгълници, всякакви страхове и тайни желания. Всичко това се случва, за да спрете да търсите щастието в нестабилна връзка и да изберете това, което наистина може да донесе емоционален комфорт и зрялост.

Осъзнаване на истинските ни мечти

Сатурн е планетата, която кристализира водата от знака Риби, тоест привежда несъзнателните ни мечти на повърхността. Например, ще ви напомни действителната ви представа за щастлив семееен живот, за какъвто винаги сте мечтали, а след това ще ви накара да сравните доколко настоящата ви връзка се припокрива с тази мечта.Възможно е през 2024 г. Сатурн да ви запознае със специален мъж, който ще ви напомни за това, което винаги сте искали. Това ще ви изправи пред сериозна дилема, изискваща смелост в решенията ви. Сатурн също може да повдигне въпроси относно социалната реализация и доколко текущото ви работно място съответства на вашите несъзнателни мечти, пише Woman.bg=

 

ключови думи:
Сатурн

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май