Сами, но заедно!

Сами, но заедно!

Днес ще ви представим едно писмо на френската журналистка Исабелe Тесиер, което тя адресира до бъдещия си любим. Не типичното обяснение в любов, а задълбочен размисъл над връзката между мъжа и жената, над това да не загубиш индивидуалността си, но и да имаш пълноценни отношения с половинката си.

Е, без повече излишни приказки нека видим въпросното писмо на Исабеле:

Аз искам да отидеш да пиеш бира с приятелите си и когато имаш махмурлук сутринта, да ме помолиш да остана с теб. Да се прегърнем и да се наслаждаваме на миризмата на другия. Искам да говоря сутрин в леглото с теб за всичко, но понякога през деня искам да живеем собствените си животи. Искам ти да ми разказваш за срещите си с приятели, за момичетата, на които си хвърлил око. Искам да ми пращаш съобщения, когато пиеш с приятели, дори и с абсолютно безсмислен текст, просто за да се увериш, че и аз мисля за теб.

Искам да се смеем, когато правим любов. Да пробваме нови неща и да се смеем, просто така. Искам да отидем на гости и ти изведнъж да ме хванеш за ръката и да ме отведеш в съседната стая, защото просто не издържаш вече, защото ме желаеш тук и сега. И аз да се сдържам с всички сили да бъда тиха, защото отатък има много хора.

Искам да вечерям с теб, за да ми разказваш какво мислиш за мен, а аз да ти говоря за теб. Искам да спорим кое е по-добре – да живеем у дома или в чужбина, в града или сред природата. Искам да обсъждаме с теб къщата на мечтите ни, дори знаейки, че вероятно няма да живеем заедно. Да ми разказваш за всичките си идеи и планове. Искам да се изненадам, когато ми кажеш "Вземи си паспорта, заминаваме!". Искам да изпитвам страх с теб.

Да правя неща, които не бих направила с никой друг, защото на теб ти вярвам! Да се връщам от клуба, едва държейки се на краката си, за да ме посрещнеш и целунеш, да лежиш върху мен, като на възглавница, да заспиваш, прегръщайки ме нежно. Искам да имаш и свой собствен живот. Да поискаш изведнъж да заминеш за две седмици. Да ме оставиш тук, страдаща по теб и самотна, за да очаквам мъчително появата на малкото "прозорче" с твоето лице във Фейсбук и краткото ти "здравей". Не искам да съм поканена с теб на всичките ти купони. Нито ти да си поканен на всички мои. Сутринта спокойно можем да разкажем един на друг как са минали.

1846140

Искам всичко да бъде просто, но в същото време не съвсем просто. Искам постоянно да си задавам въпроси, но да зная отговорите, когато съм с теб. Искам да мислиш, че съм много красива, за да казваш гордо на всички, че съм твоето момиче. Искам да ми казваш, че ме обичаш и най-важното – да мога да ти кажа същото в отговор. Искам да ти харесва да гледаш фигурата ми, когато вървиш зад мен. Да ти е смешно да виждаш моето полюшващо се дупе, докато почиствам колата ти от снега. Искам да си правя планове за нас, без да държа те да се изпълнят.

1846139

 

Искам свободни и взаимни отношения. Аз не бих ревнувала, ако флиртуваш с други момичета, стига да прекарваш вечерите си с мен. Защото искам да се прибирам вкъщи с теб. Искам да бъда онази, с която обичаш да правиш любов и да заспиваш. Онази, която не е до теб, когато си на работа, която обича да се разтваряш в музиката си. Искам да живея един живот с теб.

Искам съвместният ни живот да е абсолютно същия, както ако живеехме поотделно, но да сме заедно.

И някой ден ще те намеря.


 

 

ключови думи:
заедно сами

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април