Топ експерт: Аметист, перли и синьо носят късмет в годината на Водния тигър

Топ експерт: Аметист, перли и синьо носят късмет в годината на Водния тигър

Според източния зодиак 2022 г. ще премине под знака на черния воден тигър. През новата китайска година, започваща на 1 февруари, хармония и успех ще ни носят черният и синият цвят, от металите – среброто, а от скъпоценните камъни аметистът ще помага на учениците, а пиритът на бизнесмените. В зоната на здравето енергийната вибрация на ахата и лазурита под формата на бижута ще действа като талисман срещу COVID-19 . Всичко това разкрива пред "Телеграф" Мариана Мръвкова, топконсултант и лектор във "Фън шуй академия".

"Годината на Тигъра ще бъде под влиянието на стихията вода. Тя се подсилва от черното и всички нюанси на синьото (тъмно и светло). Сребро и злато (и този тип цветове) също ще са актуални. Водата хармонира още с елемента дърво – оттук другият цвят, който ще привлича късмет и щастие в живота, ни било под форма на дрехи или друго, е зеленият. Не бива да забравяме и Луната. Тъй като тя управлява стихията вода, е желателно да се носят още лунен камък и перли", разкрива подробно столичната експертка.

Минералът пирит, наричан още сиромашко злато, и през новата година ще привлича към хората енергията на финикийските знаци. "В съчетание с планински кристал върху друза той ще влияе много добре в сферата на парите. Планинският кристал по принцип е универсален за чистене на пространството от вредни енергии. И двата са мъжки камъни – зареждат се от слънцето с енергията ян", разяснява още Мръвкова. Третото животно от китайския зодиак – Тигърът, също е под знака на янските вселенски сили. Именно заради тях и годината щяла да бъде изключително динамична.

В прогностичен план 2022-ра ще бъде изпълнена с много динамика и новости, което идва от качествата на Тигъра – бърз и смел, лидерски. Засега обаче все още теглим ралото от изтичащата Година на вола. Затова и нещата у нас се случват бавно и с кански мъки.

"То и заради това имахме рекорден брой политически избори през 2021-ва. На 1 февруари вече със старта на китайската Нова година ще навлезем в царството на Тигъра. Който орал-орал при вола, тигърът сега грабва всичко и хуква да материализира възможности и идеи. С него ще настъпи и времето на смелите бизнес начинания, големите проекти. Материалното и комерсиалното ще минат на преден план, а изкуствата или други сфери, които не са пазарноориентирани, ще бъдат изтласкани в ъгъла ", анализира звездните знаци фън шуй консултантът.

Древните са сравнявали случващото се през тези години именно с характера на Тигъра – бърз, светкавичен, рисков. Той дарява с успех и просперитет смелите, амбициозните, трудолюбивите, енергичните, свободолюбивите и благородните. Страхливите и слабохарактерни хора ще се носят по течението без перспектива за развитие през новия жизнен цикъл.

"Но има едно предупреждение – да вървим по честен път, тъй като тигърът не обича измамите. Всяка нечестна игра ще бъде разконспирирана и наказана както в политически и обществен план, така и в личните отношения или в бизнеса", предупреждава Мариана Мръвкова.

Тя прогнозира още, че началото на годината откъм работа и кариера ще бъде по-трудна. Орисията на Вола през 2021 г., която се проектира в живота у нас в икономически застой заради пандемията и политически неуредици, ще оказва влияние поне до месец март. "С идването на пролетта през април и май очаквам стабилен подем на страната и повече инвестиции с уговорката да се направи едно интелигентно планиране от новите управници", дава Мръвкова насоки как да се съчетае преходът между рационалността на Вола и амбицията на Тигъра. Издава, че хората, които искат да успяват в близкото бъдеще, трябва да заложат на саморазвитие и образование.

В кариерно отношение професиите, свързани с лидерски качества и динамика, ще се радват на значителен прогрес. Сред тях са хората, заети в по-рискови професии като: борсови брокери, финансисти, пилоти, спортисти, стюардеси, шоу звезди, военни и всякакъв род предприемачи. "Политици, банкери – тяхна е годината", обобщава Мариана, която е арт дизайнер. Съветва хората все пак да не се поддават на импулсивността на Тигъра (неговата ахилесова пета) и да не бързат да сменят старата си работа на всяка цена. А преди това е желателно да минат някаква преквалификация, която да отговори на амбициите им и на изискванията на пазара на труда.

В сферата на любовта Годината на Тигъра ще бъде изпълнена с нови приятелства и контакти, с бързи и страстни флиртове. Мъжете, родени в такива години, са донжуановци – трудно се женят и избягват трайните връзки. "Но все пак всичко е индивидуално и зависи от личния хороскоп на всеки", вметва Мариана. Тя е категорична, че като цяло новата година не е подходяща за женитби, но пък децата, които ще се родят в нея, ще бъдат силни личности и водачи.

Относно кристалите фън-шуй учи, че те могат да ни набавят някой дефицит, да подсилят някоя сфера (елемент, качество) или да ни хармонизират, вписвайки ни по-пълноценно в ритъма на живота.

"По принцип може на оникса да се наблегне като черен кристал. Той има силна женска (ин) енергия, оттук той ще ни даде един баланс с ян на Тигъра и ще се получи една добра хармония. Жена, която носи оникс, подчинява мъжа, защото получава невероятна сила.

Можем също турмалин да носим – също е черен като тигъра, но има много силна защитна функция. Не случайно той се използва от вещи магове в спиритически ритуали", изрежда вещата Мариана кои кристали и камъни хармонират с третото животно от китайския зодиак.

По думите на посветената жена аметистът също не бива да се забравя, тъй като лилавият му цвят съответства на елемента вода. "Той ни дава една духовна връзка, държи ни свързани с Космическото и Божествено начало в битието. Дава ни хармония в ежедневието. Сложен под възглавницата, ни пази от лоши сънища, а на ученици и студенти помага да запаметяват и вникват по-добре в учебния материал. Ето защо е хубаво учещите да имат този кристал на бюрото си", разяснява обстойно столичанката.

 

Аквамарин и карнеол пазят семейното гнездо

 

В любовен план през новата година аквамаринът ще има силата свише да орисва емоционалните и интимните връзки. С този камък е свързана една прелюбопитна легенда. При нея момчето заминава надалече и за дълго, но на изпроводяк момичето му дава пръстен с аквамарин. "И колкото пъти момъкът поглеждал този камък, толкова той му давал сила да не изневери на любимата си жена. За това аквамаринът е наричан още камъкът на вечната любов. Може да се изработи върху колие или гривна", обяснява Мариана, която като арт дизайнер изработва бижута тип амулети и талисмани, както и рисува енергийни картини. А за онези, които искат да се радват на семейната хармония, тя съветва да носят камъка на щастието и съпружеската вярност – карнеол.

 

Статуетка на животното трябва да гледа към нас

 

Всеки трябва да има статуетка тигър (може да е стъклен) в дома или офиса, за да се възползва в максимална степен от новите енергии, които ще настъпят на Земята, убеден е фън шуй консултантът Мариана Мръвкова.

Тигърчетата са идеални за подарък за Коледа и Нова година, но трябва да се изчака със слагането им до 1 февруари. Тогава трябва да се сложи тигърът, а фигурките на вола да се скрият, за да няма дисбаланс на силите. Според повелите на източната метафизика животното се ориентира в пространството с глава към нас и с опашка към вратата, за да влиза късметът. "Добре е тигърът да бъде стъклен, но няма проблем и ако е тип иноксов, тъй като металът, както казахме, също подхранва неговия елемент водата. Иначе символът на животното може да бъде и под форма на брошка, колие или да си го носим като ключодържател", дава варианти за стайлинга Мръвкова.

Иде нов бум на ваксините

"За съжаление пандемията ще продължи да ни мъчи", коментира актуалната здравна тема Мръвкова. Тя се мотивира с факта, че Тигърът ще толерира развитието на бизнеса и комерса като цяло. "А здравеопазването днес, както и ваксините, са си мегабизнес, който ще продължи да се развива и просперира. Оттук следва, че ще има бум на нови ваксини за все по-нови щамове. Така краят на пандемията няма да се види поне през новата година", съжали фън шуй консултантката.

Огнените знаци да внимават

Според повелите на източния зодиак Черният воден тигър е съвместим с хора, родени под знака и в годините на: Тигъра (1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022), Глигана (1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019, 2031), Кучето (1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018, 2030), Заека (1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023), Коня (1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014). Една от най-големите вражди на Тигъра е с мъдрата Змия (1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013, 2025). Така че хората, родени под нейния източен знак, трябва да внимават през идния тигърски цикъл – от 1 февруари 2022 до 21 януари 2023 г.

Според Мариана Мръвкова най-точна картинка обаче дава индивидуалният хороскоп на всеки. От него ще се види стихията, под която сме родени. "Стихията на петте елемента е ръководна сила в живота на всеки човек. Всяко едно от 12-те животни в източния зодиак преминава през една стихия два пъти. Сега например имахме две метални години – на Металния Плъх (2020) и на Металния вол (2021). След тях следват две водни години на Тигъра(2022) и на Заека (2023). В тях трябва да внимават всички хора, родени под елемента огън (такива са годините, завършващи на цифрите 6 и 7). А онези под знака на водата (в години, окончаващи на 2 и 3) ще имат подкрепа от Вселената.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април