6 домашни маски за бърз растеж на косата

6 домашни маски за бърз растеж на косата

Красивата коса е мечта за много дами, но както всичко друго, ако искате тя да бъде здрава и жизнена, трябва да полагате грижи за нея. Изглежда някои жени с лекота постигат мечтаната дължина, но за други това си остава мисия невъзможна.

В следващите редове ви предлагаме няколко идеи за домашни маски, които ще накарат косата ви да расте като луда. Ето ги и тях:

Кокосово-лимонова маска за коса

Смесете 3 с. л. кокосово масло и 3 с. л. изцеден лимонов сок. Нанесете и след това дълбоко масажирайте скалпа. Оставете да подейства около 20 минути и изплакнете.

Имайте предвид, че кокосовото масло действа дълбоко успокояващо и подхранващо, а пък лимонът е известен с това, че почиства и реактивира космените фоликули, като същевременно отпушва порите, които могат да спрат растежа на косата. Но бъдете внимателни. Не е препоръчително да използвате лимон, ако имате боядисана коса, тъй като той е кисел и може да изсуши косъма и (или) да раздразни скалпа ви. Освен това, киселината, която се съдържа в него може да накара цвета на косата ви да избледнее.

Маска за коса с рибено масло

Рибеното масло е много популярно сред почитателите на домашни любимци (особено на кучета), тъй като се смята, че то помага за това козината на животните да бъде гладка и лъскава. Но изглежда то може да има положителен ефект и върху косата. За да си направите тази лесна маска, смесете равни части зехтин и рибено масло в течна форма. Нанесете сместа върху скалпа за 15 минути, след което изплакнете.

"Рибеното масло е недооценен и при това доста голям фактор за растежа на косата", споделя Джон Карлос Де Ла Круз (колорист и фризьор от Лос Анджелис). Той добавя и че: "Тази съставка може да бъде полезна за вас, както за вътрешно, така и за външно приложение. Хората често се страхуват от него, защото миризмата е неприятна, но си струва да го използвате, ако можете да го понесете." А ето и един професионален съвет – за да ограничите донякъде миризмата, дръжте маслото в хладилник.

Маска за растеж с кокосово масло, лимон, кисело мляко и яйце

Тази маска е предназначена специално за растеж на суха коса. Яйцето в нея съдържа много витамини, които ще подхранят косата ви, но тя ще бъде хидратирана в дълбочина, благодарение на кокосовото масло и киселото мляко. За да си приготвите маската, ще ви трябват: 1 ч. л. кокосово масло, сокът от 1 лимон, 1/2 ч. ч. кисело мляко и 1 яйце. Смесете всички съставки в купа и разбъркайте добре. Използвайте върховете на пръстите си и нанесете маската от скалпа надолу към краищата. Покрийте с топла кърпа или шапка за баня (по този начин ще заключите естествената топлина от скалпа). Оставете да подейства за 15-20 минути. Изплакнете добре с топла вода, а след това измийте с шампоан както обикновено.

Маска с мед, авокадо, кисело мляко, кафява захар, банани и ябълков оцет

Тази маска ще ви помогне ако искате да подхраните увредената коса. Медът съдържа витамини и минерали, които могат да помогнат и да заздравят фоликулите, пише az-jenata.bg. Авокадото пък е пълно с есенциални мазнини и биотин, а бананите съдържат силициев диоксид, който има допълнителни свойства за укрепване на косата. Пригответе си тази страхотна маска, като смесите: 1 с. л. мед, 1 с. л. намачкано авокадо, 1 с. л. кисело мляко, 1 с. л. кафява захар, 1 с. л. намачкан банан и 1 с. л. ябълков оцет. С помощта на вилица смесете тези съставки заедно в купа, докато образуват гладка, равномерна паста. С върховете на пръстите си масажирайте с получената смес скалпа, като продължите и надолу към краищата. Увийте косата си с плик или шапка за баня, за да задържите маската на място и да запечатате топлината от скалпа. Оставете да престои поне 20 минути, след това изплакнете и измийте с шампоан както обикновено.

Маска за коса със сок от лук и мед

Тази домашна маска за коса е страхотно средство за поддържане и лечение на тънка коса. Сокът от лук увеличава кръвообращението и насърчава растежа на косата. Как да си я направите? Смесете 1 ч. л. мед с 2 ч. л. сок от настърган лук и нанесете върху скалпа и косата. Измийте с хладка вода след 20 минути.

Маска за масаж и стимулиране на космените фоликули

За да си приготвите тази страхотна маска ще ви трябват: 1 с. л. кокосово масло (или рициново масло) и 1 с. л. смляна канела. Размесете добре тези равни части от сместа и нежно я масажирайте върху леко влажен скалп за около 2 минути. След това оставете сместа да престои поне 20 минути. Изплакнете и нежно масажирайте отново, докато изплаквате. Можете да прилагате тази маска 1-2 пъти седмично, за да насърчите растежа на косата. Съставките в нея спомагат за увеличаването на притока на кръв към космените фоликули.

ключови думи:
маски за коса

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май