Най-лесния чийзкейк без никакво печене

Най-лесния чийзкейк без никакво печене

Когато нямате време, но искате да проготвите нещо наистина завладяващо вкусно - то тази рецепта е за вас. Ето начин да приготвите домашен чийзкейк, който не изисква дори печене.

Необходими продукти:

Боровинки (или други плодове по вкус) 500 гр

цедено мляко 100 мл

сладкарска сметана 400-500 гр к

крема сирене

Пудра захар на вкус

1 ванилия

2 ч.л. желатин

100-200 гр бисквити

Около 100 гр масло

Начин на приготвяне:

Забъркват се млякото, сметаната и крема сиренето и после се добавят ванилията и пудрата захар. Желатина се разтваря в 2 с.л.вода и се оставя да набъбне, а после се разтапя за 2-3 секунди в микровълнова и се добавя към останалата смес, а после я пъхваме в хладилника. Бисквитките се натрошават на ситно, после се разтапя маслото и правите бисквитена смес, която сипвате в избраният от вас съд за печене.

Оставете я в хладилника да стегне за поне 30 минути. Млечната смес може да се раздели на 3, аз не ползвам отделни съдове, а мажа първо един пласт бяла смес, след което слагам около 1/3 до 1/2 от боровинките и разбърквам.

Разделете млечната смес на три, като първо намажете един пласт бяла смес, а после добавете боровинките, разбъркайте и накрая сипете половината върху белия пласта на чийзкейка, а в останалата трета част сипете останалите боровинки, разбъркайте отново, сложете за финал и върнете в хладилника.

ключови думи:
чийзкейк

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април