Пилешка супа за душата

От нашето детство
Пилешка супа за душата

Пазя ясен спомен от любимата пилешка супа от нашето детство. Вкусна, ароматна и невероятно вкусна. Беше малко мазничка, но баба и дядо добре се грижеха за пилетата в двора и ги хранеха само с екологично чиста храна, защото друга тогава - нямаше.

Признавам си, че все по-рядко я приготвям, защото пилетата на пазара и по щандовете на магазините отдавна нямат нищо общо с качеството, което познаваме от нашето детство, но когато ми попадне някое домашно пиленце с радост я приготвям независимо колко рядко се случва това.

Предлагам ви рецептата на нашето семейство и се надявам, че с нея ще ви върна във вашето детство.

Необходими продукти:
1590609Thinkstock/Guliver
1 брой пилешки гърди
2 средно големи картофа
2 броя средно големи моркова
1 глава кромид лук
1 шепа фиде
сол
черен пипер
3 супени зехтин за готвене

За застройката:

1 яйце
1 супена лъжица брашно
1 чаена чаша кисело мляко
1 връзка магданоз

Измийте добре пилешките гърди и ги сложете във водата да се сварят. Когато са в пълна готовност ги извадете и накъсайте на конци или нарежете на ситно. Върнете месото във пилешкия бульон и към тях добавете зеленчуците, солта и фидето. Накрая добавете солта, черния пипер и зехтина. Отдръпнете супата от котлона и направете застройката като сложите киселото мляко в малък тиган или тенджерка и добавите към него разбитото яйце и супената лъжица брашно. Загрейте на ниска температура, след което постепенно започнете на добавяте от застройката към супата. Най-накрая гарнирайте с връзката магданоз. Сервирайте със сезонна салата и филийка препечен хляб.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май