Пълнени постни патладжани

Вкусни и полезни!
Пълнени постни патладжани

Пълнените постни патладжани са вкусни, полезни и подходящи както за вегани, така и за тези от вас стремящи се към следване на здравословен начин на живот. Рецептата е добра и за хората страдащи от глутенова или лактозна нетолерантност, защото използваните в нея продукти не са сред срещаните алергизиращи храни.

Изключително лека и приятна храна са през горещите летни дни. Спокойно можете да ги приготвяте и като предястие към сезонната салата.

1550286inm.com

Ето и рецептата за 4 порции:

2 броя средно големи патладжана
1 брой червена чушка
250 грама сурови гъби
2 средно големи и сладки домати
1 връзка пресен лук
1 връзка магданоз
2 скилидки чесън
3 супени лъжици зехтин
щипка червен пипер
щипка куркума
щипка черен пипер
хималайска сол на вкус

Патладжаните се срязват на две по дължина и се издълбават. Посоляват се патладжаните и издълбаната плънка и се оставят за 20 минути да се отцедят от горчивия сок. Изплакват се под течаща вода и се оставят настрана. През това време гъбите се бланшират в солена вода за 30 секунди, след което се нарязват на малки парчета. В дълбока купа се смесват всички съставки, които са предварително нарязани включително и вътрешната част на издълбаните вече патладжани. Добавят се подправките и 2 супени лъжици зехтин. Патладжаните се пълнят със сместа и се подреждат в малка тавичка, която е предварително омазнена с 1 супена лъжица зехтин. Сложете патладжаните да се пекат на предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април