“Яж, спортувай и обичай”

Какво сподели с нас авторката на една от най-нашумелите книги за здравословно хранене?
“Яж, спортувай и обичай”

Когато на пазара излезе нова книга със съвети за по-добър живот, здравословна храна и идеи как да поддържаме форма, няма как да подминем заглавието. Особено, когато става въпрос за личност като Здравка Максурова – сертифициран треньор, диетолог, фитнес модел и автор на книгата "Яж, спортувай и обичай”. В нея Здравка обещава 12 седмици, за да видим и усетим пълната промяна на тялото и на начина, по който се чувстваме. 

Повече за книгата, специално за Fit Well, ще разберем от самата авторка.

1716510Facebook / Zdravka Maksurova 

•          Разкажете ни малко повече за "Яж, спортувай и обичай”!

Книга е наръчник на щастливия човек. Тя е за всички , които искат, но не знаят как и от къде да започнат, могат, но нещо не им достига, а също и за онези, които вече са поели по пътя на запазването на собственото си здраве. В нея има простички съвети за психологията на здравословното хранене, като начин на живот. Написана е на достъпен и цели да достигне до сърцата и душите на всеки, който се докосне до нея. В книгата обобщавам простички неща, които може би всеки знает, но в ежедневието си не му отдава нужното внимание. Разкривам как бързо и лесно могат да се приготвят вкусни и полезни неща, както и как можем да се раздвижим в залата или извън нея. Разбира се отделям и специално внимание на нашето бъдеще - децата и изграждане на тяхната култура на хранене.

 

•          Как се роди идеята? Какво ви вдъхнови да напишете книгата?

Идеята се роди след като всеки втори започна да ми повтаря, че трябва да издам книга с цел да успея да докосна повече хора, да ги "заразяс положителна енергия и да ги мотивирам. Така започнах да пиша бележки на хартия. После видях корицата, концепцията и силната енергия , която бликаше от всякъде и продължава да се увеличава и до днес. Вдъхновиха ме хората, които обичам и тези, които са мои последователи.

1716509Facebook / Zdravka Maksurova

 

•          Може ли всеки човек да постигне красиво тяло?

Разбира се. Въпрос на желание, мотивация и постоянство. Разбира се голяма роля играе и специалиста, който се явява помощник, но не и основен фактор. Главна роля играе самия човек и неговото мислене и вяра. Освен това не е въпроса само в красивото тяло, а най-вече в здравото тяло. То е нашият постоянен дом и от нас зависи колко комфортно и уютно се чувстваме в него.

 

•          Какво трябва да "жертваме" в името на фигурата?

Да жертваме?!? Нека всеки сам отговори за себе си на какво е готов, за да се радва на прекрасно здраве и дали това е жертва.

  

•          Може ли да издадете някои от Вашите тактики за поддържането на атлетична фигура?

Едно от най-важните неща за промяната е човек за осъзнае, че я желае. Когато го направи, той предприема правилните стъпки в посока осъществяването на целта си. И за това не е нужна толкова воля, колкото изграждане на правилните навици. А навиците се създават постепенно с времето. Когато към това прибавим и постоянството, разкриваме тайната на добрата фигура.  

1716511Facebook / Zdravka Maksurova

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април