10 диетични трика, които работят

За да работи и диетата
10 диетични трика, които работят

Уморени ли сте от дългите и изтощителни диети, които нямат резултат? А замисляли ли сте се, че причината може да не е в самата диета, а в начина ви на живот? Точно така. Лоши навици = лош външен вид! И никоя диета не е в състояние да ви избави от килограмите, ако продължавате да си позволявате малки прегрешения всеки ден. Затова ние ви предлагаме 10 диетични трика, към които не е много лесно да се придържате, но те ще заменят лошите навици с добри.

1. Не се водете от хранителната скала!

Контролът върху храната не означава непрекъснато да пресмятате какво да ядете. А да обръщате внимание на хранителната стойност – съдържанието на въглехидрати, мазнини и белтъчини. Не всички калории са равностойни. 100 калории от ябълка не са като 100 калории от пържени картофки, нали разбирате?

1536420Thinkstock/Guliver

2. Направете си скривалище за плодове!


Вместо за сладкиши. Ако държите всеки ден плодове на работното място, това ще засити глада ви за захарни изделия в късния следобед.

3. Шоколадът на шейк!

Нямаме предвид буквално. А протеин с вкус на шоколад, вместо истински шоколад. Ако искате да свалите някой друг килограм, дръжте шейкъра наблизо. Ако огладнеете, чаша протеинов шейк ще засити глада ви, а и буквално ще ви предпази от изяждане на нещо вредно. Вижте нашите предложения за различна протеинова употреба тук.

1536430Thinkstock/Guliver

4. Паста за зъби за десерт


Нямаме предвид да напълните уста със съдържанието на тубичката. Просто изследванията сочат, че хората, които си мият зъбите веднага след вечеря, почти не са склонни да хапнат нищо повече. Сигурно, за да не им се налага пак да ги мият. Е, понякога и мързелът действа отслабващо.

5. Старото ми "аз" и новото, секси "аз"

Направете си снимки преди да започнете каквато и да било диета. И всеки път, когато ви се прииска да съгрешите или да пропуснете тренировка, поглеждайте снимката. Искате ли това тяло обратно? И ние така си помислихме.

1536436thinkstockphotos.com

6. Никой не брои течните калории


А трябва. Знаем, че вече казахме да не пресмятате калориите, но запитайте се: струва ли си да спазвате хранителен режим, докато пиете газирани напитки, пълни със захар? Като да си поръчате голям сандвич, големи пържени картофки и диетична кола – лишено е от смисъл!

7. Представяйте си, че пиете коктейл

За да не злоупотребявате наистина с алкохола. Направете си вкъщи тази напитка, сипете я в съда, в който обикновено си бъркате Маргаритата и се наслаждавайте на вечер, в която не личи, че се лишавате от алкохол.

1536417Thinkstock/Guliver

8. Тесни дрехи = край на двойните порции


Носенето на прилепнали по тялото дрехи ще ви спре да си поръчате допълнителна порция, за да не се пръснете по шевовете, буквално.

9. Вдигнете масата. Веднага!

За да не си позволявате да си "дояждате" след като наистина сте се наяли. След всяко хранене веднага приберете останките в кутии и ги сложете в хладилника. Далече от очите – далече от шкембето!

1536426Thinkstock / Guliver

10. Яденето между основните хранения може да се превърне в... още едно основно


Внимавайте какво и колко ядете, когато не е закуска, обед или вечеря. Ако прекалявате с хапванията между основните, това може да се превърне в нужда за организма. Затова ние ви предлагаме тези полезни решения, които да заситят глада ви, без да карат тялото ви да привикне към тях.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 20.07.2015 | 15:08
    Това за пастата за зъби е много смешен трик, но съм убедена, че върши работа =) Благодарско за съветите =)

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април