6 причини да ядете въглехидрати

6 причини да ядете въглехидрати

Най-важното

Още по темата

Въглехидратите са една от най-противоречивите хранителни съставки. Според някои те са важни за организма, но според други те трябва да се премахнат по време на диетата ви. Ето каква е истината за въглехидратите и защо трябва да ги приемате, а не да ги премахвате от седмичната си диета.

Въглехидратите помагат на мозъка ви. Мозъкът ви има нужда от въглехидрати за да функционира правилно, сочи изследване на университета в Илинойс. Това е така, защото вашият мозък употребява глюкоза, а тя се набавя от въглехидратите.

Те намаляват подуването. Полезните въглехидрати, които се срещат във зърнените култури, плодовете и зеленчуците попречват на подуването и трупането на мазнини в организма ви. По този начин не само ще спрете уголемяването на коремчето ви, но при правилен прием на въглехидрати, можете да го премахнете.

Въглехидратите ви правят щастливи. Изследване на университета в Илинойс показва, че въглехидратите ви правят по-щастливи. Това е така, защото в тях се съдържа съставката триптофан, която е "виновна" за това да се чувствате щастливи.

Дават ви енергия. За никого не е тайна, че въглехидратите са един от най-добрите източници на енергия. Те са идеалната съставка за хора, които тренират на високо ниво и постоянно имат нужда от енергия. За това ако сте трениращ, не подценявайте въглехидратите.

Съдържат витамини. Храните, богати на въглехидрати съдържат и полезни витамини. Например в зърнените храни има високо съдържание на витамин Б, който е един от основните витамини, които трябват на организма.

Въглехидратите помагат срещу сърдечни болести. Изследването на университета в Илинойс показва, че въглехидратите помагат за намаляването на вероятността от сърдечни болести. Това е така, защото те имат полезни за сърцето мазнини.

Вижте още: Средиземноморска диета.

Вижте още: Протеинова диета.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април