Анализирайте диетата

Подходете изследователски към всеки нов хранителен режим
Анализирайте диетата

Защо? Ами, за да сте сигурни, че правите правилен избор в храненето. В този ред на мисли, не ви съветваме да се доверявате безпрекословно на всяко твърдение, свързано с отслабването. Препоръчваме ви преди това да го подложите на сериозна дисекция.

Ето, например, няколко неща, за които може да помислите в този първи ден на новия месец:

Вегетарианска диета=гарантирано отслабване?

Разочароващо или не, преминаването към живот без месо не ви обещава "прекрояване" на талията на 100%, нито директно сваляне на килограми :)

Ако това беше истина, всички вегетарианци и вегани по тази земя, включително и самоуверените представители на отбор "Черешка", щяха да са слаби. Ама не са.

Така че, когато чуете някой "тревопасен" да ви убеждава, че е отслабнал, вследствие на безмесния си хранителен режим, имате пълните основания да се съмнявате в думите муinm.com. 

Правото е на страната на изкушенията, но...

Чували сте неведнъж за т. нар. чийтинг принцип в диетата - тук даже си поговорихме подробно за него. Факт е, че от време на време е полезно да изневерявате на правилата в хранителния си режим.

Как? Ами, като понякога съгрешавате с храни, които не влизат в списъка на политически коректните продукти.

Но това не означава да злоупотребявате с любимите си специалитети всеки ден! Защото, на практика и на теория, няма никакъв смисъл от диета, която спазвате до обяд и после – изяждате съдържанието на целия хладилник :) В крайна сметка...

Постигането на мечтаната фигура, без съмнение, никак не е лесна задача. Но най-голямото предизвикателство в отслабването все пак се крие в трайното поддържане на добра форма.

Имайте предвид, че свалянето на излишните килограми е само началото. Предстои по-сложното. И ако не сте готови за него, усилията ви ще отидат на вятъра.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май