Диетата на Маршал Пик: Ден 6

Диетата на Маршал Пик: Ден 6

Е, постепенно и без много мъка с Маршал Пик и нейната диета достигнахте почти до края и на тази седмица. Ако смятате, че планът й за хармонично отслабване наистина дава резултати, значи продължавате напред, нали?

Пригответе се днес буквално да бъдете засипани с морски дарове:

За закуска:

Средиземноморски киш

Начин на приготвяне: Като типично френско кулинарно творение, кишът е труден за "изговаряне", но не и за приготвяне.

Разбийте в купа три яйца, кубче масло и 6 лъжици готварска сметана. Добавете настъргано и по ваш избор 85 гр. сирене, 60 гр. рачешко месо, 60 гр. сурови и нарязани скариди и 2 стръкчета ситно нарязан лук. Овкусете с подправки по ваш избор: знаем, че никак не ви липсва въображение.

Изсипете сместта в предварително намазана с масло тавичка и поръсете киша с още малко ситно нарязан пресен лук.

Изпечете го за около 25-30 минути във фурната на 160-180 C и след като стане готов, го оставете да изстине поне 5 минути преди консумация.

Изненада! Сервирайте го с гарнитура от 60 гр. малини.

След закуска:

Лимонен хумус с парченца плодове

Как се прави хумус? Лесно и бързо, разбира се. Хубаво е предната вечер да сте накиснали във вода зърна от нахут (около 400 гр.), за да може да ги сварите по-лесно на другия ден.

След това ги пасирайте в кухненски робот и добавете 1 глава ситно нарязан лук, 1 супена лъжица зехтин, 1 супена лъжица вода и 4 супени лъжици лимонов сок. Ето хумусът ви е готов!

Сервирайте 2 лъжици от него, комбинирани с 75 гр. зеленчуци, а остатъкът съхранявайте в хладилник.

За обяд:

Червена печена чушка

Върнете се ден назад и вижте как да я приготвите, но този път я гарнирайте с 75 гр. ягоди и 1 супена лъжица готварска сметана.

За следобедна закуска:

Нектарина с рикота сирене

Намажете половин некатарина с 2 супени лъжици рикота сирене и поръсете с канела и индийско орехче.

За вечеря:

Пиле на грил с домати

За две порции нарежете наполовина и хоризионтално 2 големи домата (или 4 малки). Разтопете масло и ги намажете с готварска четка. Овкусете ги допълнително със ситно нарязана скилитка чесън и ги поръсете с пармезан.

Ако са по-мънички, печете ги около 10-15 минути в предварително загрята фурна на 160/180 C. Ако са домати "великани" - за 15-20 минути.

Междувременно, начукайте 2 почистени пилешки гърди. Овкусете ги с подправки по ваш избор и ги пригответе на грил или в специален тиган за печене. Сервирайте ги с доматите и с гарнитура от 60 гр. сварен див ориз за човек.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май