Диетата на: Чанинг Тейтъм

Типичен мъж! Не злоупотребява с чийзкейк и шоколадови суфлета
Диетата на: Чанинг Тейтъм

По всичко личи, че Чанинг Тейтъм е новият екшън герой на Холивуд, който тотално ще покори жените с предстоящия си филм Magic Mike, където играе ролята на секси стриптийзьор. (Нали стана ясно, че преобладаващата дамска част в екипа ни е фен на високия мачо?)

Както казахме вече, чаровникът има непоклатима стратегия за поддържането на отличната си форма: знае и как да се храни...

Диетата

Е, вероятно се досещате, че, като типичен мъж, актьорът има доста практично отношение към храната. С други думи, не може да му се случи да преяде с шоколадово суфле, малинов чийзкейк или нещо подобно.

justjaredНалага му се да спазва различни диети, според изискванията на всяка роля. Споделя, че е трябвало да отслабва, да качва мускулна маса и да редуцира подкожните мазнини в тялото си, а всички тези цели са непостижими с един тип хранене.

Неговият треньор Уилям Харис, който го подготвя за няколко кино проекта, обяснява, че никога не е налагал на Тейтъм истински рестриктивна диета. Инструкторът е на мнение, че хранителният режим трябва да е максимално комфортен, независимо каква цел преследва.

Той се стреми да не лишава популярния си клиент от любимите му храни: бургери на скара, пица и лазаня. Заедно с професионален готвач просто модифицират рецептите така, че да отговарят на изискванията на съответната диета. Заменят бялото брашно в тестото с пълнозърнесто, мазното свинско – с чисто телешко, подбират сирената, олекотяват сосовете и т.н., и т.н.

Самият Чанинг твърди, че вече е свикнал да избира внимателно с какво се храни и го прави инстинктивно. Тъй като и съпругата му – Джена Деуан, е актриса, и двамата следват един и същ модел на хранене. Освен това неведнъж са споделяли, че обичат да готвят и се стараят да го правят заедно максимално често.

Тейтъм смята, че броенето на калории като цяло е загуба на време и нерви. По-добър вариант, според него, е вниманието към големината на порцията и особено много – към съдържанието. Колкото по-качествено е последното, толкова по-добре.

justjaredХрани се по 5-6 пъти на ден, като количеството е съобразено с целите, които преследва. Харис е успял да му втълпи, че завишеният прием на протеин, характерен за атлетите, трябва да се балансира с много зеленчуци. Актьорът следва това правило, дори когато не се подготвя за конкретна роля.

Не крие, че използва и хранителни добавки – протеин на прах, есенциални мастни киселини (омега 3 и 6), тъй като обича малко видове риба, възстановителни комплекси. Освен това, винаги, когато стане дума за спорт и тренировки, заявява, че адекватното количество вода е много важно.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май