Забързайте метаболизма и отслабнете

С тези 11 правила на хранене!
Забързайте метаболизма и отслабнете

Искате ли да забързате метаболизма си и да същевременно с това да отслабвате?
Ако отговорът ви е "Да”, то тази статия е специално за вас.

Предлагам ви 11 лесно изпълними правила благодарение, на които ще забързате метаболизма си и в същото време ще съумеете да се освободите от онези 3 досадни килограма, които от дълго време мъчите да премахнете от талията си.

1. Яжте достатъчно

За да постигнете забързване на метаболизма трябва да се храните на често по малко. Имайте предвид, че намалените калории с цел да отслабнете могат да ви причинят точно обратния ефект на метаболизма. Когато ядете по-малко, от което се нуждаете за основните си биологични функции тялото ви стопира метаболизма, защото се чувства под сериозна опасност. На 3-4 часа, но добре подбрани храни. Залагайте на протеини, зеленчуци и въглехидрати. Изключете вредните храни от опаковка.

2. Закусвайте

За кой ли път, но все пак да си припомним – закуската е изключително важна, ако искате да се радвате на добро здраве, отличен метаболизъм и красива фигура. Кисело мляко със семена и плод, или овесена каша, а защо не мюсли с бадемово мляко. Още по-добре плод и шепа орехи или други сурови ядки. Яйце с препечена филия хляб и домат и така можете за още много здравословни закуски да се сетите.

3. Чаша кафе или зелен чай

1552350Thinkstock/Guliver

Чаша кафе или зелен чай на ден могат да направят чудеса с вашия метаболизъм. Особено зеления чай може да се окаже изключително добър начин за изгаряне на калории и завишаване на метаболизма. Според едно японско проучване – чаша зелен чай на ден увеличава метаболизма ви с цели 12% благодарение на съдържащите се в него антиоксиданти катехини.

4. Приемайте достатъчно лесноразстворими фибри

Приемът на фибри е изключително важен, тъй като те се справят с изгарянето на мазнините. Според последните проучвания хората, които наблягат на храни богати на фибри идващи от плодове и зеленчуци обикновено не страдат от затлъстяване и висок холестерол. Въпреки че има разбира се и изключения.

5. Пийте 6 чаши вода на ден

Според германски изследователни пиенето на 6 чаши студена вода на ден може да завиши значително метаболизма и да изразходите близо 50 калории дневно. Причината се крие във факта, че тялото първоначално трябва да загрее водата до телесна температура.

6. Яжте повече органична храна

Канадските изследователи са на мнение, че хората употребяващи често храна богата на пестициди и други химикали страдат от бавна обмяна на веществата и в редица случаи и от наднормено тегло. Трудно е в наши дни човек да се предпази от това на 100%, защото дори и храните които са обявени за органични, често няма контрол който да следи дали наистина са такива. В този случай, съветът ми към вас е – изкисвайте в студена вода плодовете и зеленчуците за около час, след което ги мийте и съхранявайте. Към водата за киснене на плодовете и зеленчуците можете да добавите морска сол или оцет – също с невероятен ефект. Винаги се хранете със сезонни плодове и зеленчуци!

1552351Thinkstock/Guliver

7. Приемайте протеини

Тялото се нуждае от протеин за поддържане на чиста мускулатура. Добавете по една порция към всяко основно хранене. Например сутрин 2 супени лъжици ядки е достатъчно да си набавите необходимото количество протеини и мазнини. Ако сте всеядни, малко парче риба към обяда и още едно към вечерята ще са достатъчни, за да покриете нуждите на организма си. Ако сте вегани или вегетарианци, то търсете растителни източници на протеини.

8. Храни богати на желязо

Храните богати на желязо спомагат на мускулите да пренасят кислород чрез изгаряне на мазнини, казва д-р Tammy Lakatos един от създателите на диетата за набавяне на желязо по естествен начин.

1552352Thinkstock/Guliver

9. Приемайте повече витамин D

Този витамин е от съществено значение за запазване на добрия метаболизъм. За витамин D диетата можете да прочетете ТУК.

10. Ограничете се само с 1 питие

Ограничаването на алкохола води до подобряване на метаболизма. Чаша вино преди лягане или чаша бира могат да ви донесат многобройни ползи за здравето, но пропуснете втората!

11. Употребявайте кокосова вода или бадемово мляко

И двете имат многобройни ползи за здравето ви, а и в същото време ще се погрижат за отличната ви визия и съхраняването на тънката талия.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април