Защо да вкарате зелен чай в диетата си

Той помага по естествен начин да се разделите с излишното тегло
Защо да вкарате зелен чай в диетата си

Пиенето на зелен чай е много прост начин да подобрите теглото си. За целта трябва да пиете по 4 чаши на ден като така ще потиснете апетита си и ще засилите метаболизма си. Препоръчително е да започнете с първата още след събуждане и да пиете по чаша преди всяко ядене. Всеки път, когато ви обземе пристъп на глад, си сипете по чаша.

Зеленият чай от векове е познат на китайците и японците, които пият индустриални количества. В Европа става модерен едва последните две десетилетия и то най-вече покрай свойствата си да подпомага здравословно отслабване.

Как действа?

Намалява приема на въглехидрати

Зеленият чай намалява количеството въглехидрати, което тялото абсорбира. Изследване на университета Познан в Полша разкрива, че 4 грама екстракт от зелен чай драстично намалява храносмилането и усвояването на нишесте.

Повишава метаболизма

Изследванията, направени в университета в Женева, Швейцария, показват, че зеленият чай ускорява метаболизма като по този начин увеличава количеството изгорени калории. Смята се, че това се дължи на катехините, мощните антиоксиданти, които се намират в листата. В допълнение, естественият зелен чай съдържа кофеин (в много по-малки количества от черния чай и кафето), което стимулира храносмилането и повишава прилива на енергия.

Помага за горенето на мазнините в тялото

За да се превърнат в енергия, мазнините в тялото трябва да бъдат разбити в клетките и да се придвижат към кръвта. Екип от Женевския университет също така установил, че хората, приемали зелен чай, горят повече мазнини от тези, които не го консумират.

Ако решите да вкарате зелен чай в хранителния си режим, имайте предвид следното:

• За да увеличите максимално ефекта от зеления чай в процеса на отслабване, трябва да консумирате между 3 и 5 пълни чаши на ден.

• Най-добрият вид зелен чай е на марки, които използват естествени продукти и не съдържат изкуствени консерванти.

• За предпочитане е чаят да се приготвя с листата, вместо в пресовано пакетче. Така е по-ефективен.

• Водата трябва да се излива директно над чая, точно преди да се свари и чашата да се покрие за 3-4 минути.

• Смята се, че пиенето на студен зелен чай помага за изгаряне на повече калории, защото тялото гори енергия да го затопли.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април