Звездна диета: Крис Хемсуърт

Богът на гръмотевиците Тор е похапвал сериозно, за да постигне своето величие
Звездна диета: Крис Хемсуърт

Крис Хемсуърт, по-известен напоследък като Тор, богът на гръмотевиците, определено привлече вниманието ни, а и не само нашето.

Висок, атлетичен и много секси, австралиецът демонстрира впечатляваща физика на големия екран и много се надяваме, че това е само началото.

Вече направихме кратко резюме на тренировъчната му програма, а сега е време за бърз преглед и на диетата на Крис:

Хранителният режим

В не едно свое интервю русокосият исполин сподели, че подготовката за ролята му се изразявала в 3 основни неща - "ядене, тренировки и сън". Дори по време на снимките на екшъна тази схема изобщо не се променила.

Хемсуърт не веднъж подчерта, че правилната диета и качествената почивка са му помогнали да натрупа чиста мускулна маса, от която много се нуждаел. Точно за това менюто му изобилствало от протеин в най-чиста форма.

Основното месо, което консумирал, било пилешко. Но, за да навакса необходимото количество белтъчини за деня, което се равнявало на над 2 килограма месо, той приемал и протеин на прах, както и яйца. Това бил и основният начин да разнообрази храненето си.

Трупането на мускули обаче има и друго основно изискване – въглехидрати, които в случая на Крис трябвало да бъдат доста. Той обаче наблягал предимно на т.нар. "бавни" въглехидрати, които се съдържат в нишестето и се усвояват постепенно. Основно изискване към храненето му било и наличието на минимално количество захар.

Хранителните съветници на актьора използвали интересен трик – ограничили приема на ориз за сметка на киноа. Последното е южноамериканско зърнено растение, което е все по-популярно и у нас. Киноата е особено ценна, тъй като има доста растителен протеин, малко въглехидрати и солидно количество есенциални мастни киселини.

Разбира се, зеленчуците били абсолютно задължителни и максимално разнообразни. По отношение на плодовете, Хемсуърт трябвало да набляга най-вече на дребни горски плодове като ягоди, малини, касис, боровинки и т.н., но на практика нямал конкретни забрани.

Препоръките

Блондинът обяснява, че всичко в менюто му е максимално естествено – и преди ролята му на Тор, и по време на снимките, и днес. Стреми се да консумира месо и яйца от свободно отглеждани животни, избира плодове и зеленчуци, отглеждани естествено и без пестициди. Признава, че това все още не е достъпно за всички, тъй като изисква сериозни инвестиции, но смята, че ситуацията скоро ще се подобри.

Другата му препоръка е ограничаването на алкохола. Рядко си позволява спиртни напитки и единственото питие, към което посяга от време на време, е вино.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април