Най-добрата диета е тази, която не избирате сами!

Най-добрата диета е тази, която не избирате сами!

Непрекъснато излизат все повече нови и нови диети, които непрекъснато объркват желаещите да се освободят от някой и друг излишен килограм.

В повечето случаи обаче именно тези модни тенденции пречат да се направи най-разумния избор, така че да се получат желаните резултати.

Ново проучване показва, че любимата ви диета може да не е най-подходящата за вас, особено ако искате да отслабнете. Учените от медицински център Durham VA в САЩ се стига до значително намаляване на телесното тегло, ако спазвате препоръките и диетата дадена ви от специалист, който я изготвил специално за вас.

1609796Thinkstock/Guliver

В проучването половината от участниците сами избират да следват нисковъглехидратна диета или такава с ниско съдържание на мазнини. На другата половина лекари и диетолози избират подходящия хранителен режим, който участниците трябва да следват, но изборът се свижда отново до нисковъглехидратна диета или с ниско съдържание на мазнини.

Което реално поставя участниците с равни възможности за отслабване.

След 1 месец учените били изненадани при анализиране на резултатите. Участниците и от двете групи отслабнали, но с най-голяма загуба на мазнини били втората група, където лекарите избрали хранителния им режим на хранене. Разликата била в порядък от 1 до 3 килограма.

Изследователите смятат, че този резултат се дължи на факта, че хората, които си харесват диетата имат склонност несъзнателно да увеличават порциите си, за сметка на тези, на които им е била наложена диетата от лекар. Освен това учените твърдят, че става въпрос и за лична дисциплина и мотивация, за да се отслабне!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април