Пет супер трика за разтоварване след празниците

Време е да дадем заслужена почивка на тялото си
Пет супер трика за разтоварване след празниците

Три дни ядохте, пихте и се веселихте и сега се чувствате подути, уморени и доста по-тежки от обикновено. Е, случва се на всеки и най-вече – по Коледа.

Вместо да се подлагате на жестока разтоварваща диета обаче или на хипер тежка тренировка във фитнес салона, ще ви предложим няколко лесни начина за детоксикация на организма след голямото празнуване.

По-малко сладко, по-малко солено

Ако се чувствате подути, значи е дошло точното време да обърнете гръб на добавената захар и солта.

Опитайте да ограничите приема на последните максимално и само след три дни ще почувствате разликата. Нека бъдем конкретни: без повече тортички и баница, нали?

Храна на свободата

Основната ви цел е да се освободите от неприятното усещане на тежест в стомаха и да се почувствате значително по-подвижни и леки.

За това след празниците нека в менюто ви да има основно зеленчуци и плодове. Хапвайте поне по 7-12 на ден. Чрез тях снабдявате организма си с необходимите му витамини и минерали, за които вероятно не сте мислили по време на ваканцията.

Фитнес вкъщи

Не нужно задължително да тренирате във фитнес салона, след като нямате готовност и амбиция за това. Често липсата на желание е най-големият враг на продуктивността и рядко дава резултати.

Защо не започнете с умерена спортна програма вкъщи? Увеличавайте постепенно интензивността и физическото натоварването обаче. Идеята все пак е да можете да се движите след сесията, нали?

Водата – най-добрият приятел на човек

След празниците е много важно да останете добре хидратирани. За това пийте достатъчно вода – поне по литър и половина на ден.

Така ще помогнете на тялото си да се справи по-бързо с токсините и вредните вещества, които са му "подарили" дните между Коледа и Нова година.

Не обръщайте внимание на кантара

Да, много е възможно да сте качили няколко килограма отгоре. Точно поради тази причина обаче забравете кантара за малко.

Ако спазвате изброените от нас съвети, много бързо ще възвърнете нормалното си тегло и няма да се страхувате да го проверявате периодично.

Желаем ви успех!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май