6 начина да се освободите от хемороидите завинаги

Погрижете се за себе си!
6 начина да се освободите от хемороидите завинаги

Едва ли има по-неприятно, неудобно и досадно неразположение от хемороидите, които освен че създават сериозен дискомфрот, но и са в състояние да ви тормозят в продължение на седмици, месеци, а дори и години.

Съществуват многобройни оперативни методи за премахването им, но в крайна сметка ако не промените навиците си и отношението към собственото си тяло, отново бихте имали сериозни проблеми с тях, защото могат да се образуват.

Причините за възникването и възпалението на хемороидите са многобройни, но сега ви предлагам да се съсредоточим върху начините за преодоляването им!

Ето ги и тях:

1584126Thinkstock/Guliver

1. Спорт и упражнения

На първо и най-важно място за преодоляване на хемороидите е да спортувате редовно. Спокойно можете да изберете занимания, които ви доставят удоволствие. По този начин ще съумеете да регулирате всекидневното си изхождане, ще подобрите кръвообращението, което от своя страна няма да позволява допълнително кръвонасядане в областта на седалището.
Благодарение на спортните занимания ще съумеете да избегнете разширените вени, сърдечно-съдови заболявания, диабет и Алцхаймер. В същото време ще се погрижите за мускулите, тонуса и доброто си настроение.
Според учените 20-30 минути упражнения на ден са най-добрата превенция срещу хемороиди.

2. Отлична хигиена

Учените са установили пряката връзка между хигиената и възникването на хемороидите. В едно проучване на 138 души изследователите забелязали, че тези които редовно взимат душ или се измиват след дефекация драстично намалява вероятността от възникването на хемороиди.

Проучването показва, че трябва да се къпете винаги след дефекация, като се обърне специално внимание на областта около ануса. Изследователите също така съветват да използвате измивни продукти с нормално pH, за да се избегне евентуално риска от възникване на дразнене или алергични реакции.

3. Богата на фибри храна

Фибрите трябва да се превърнат във важна част от ежедневието ви, защото именно те помагат да се поддържа редовната дефекация, която обезателно трябва да е лесна и приятна, а не изпълнена със страх и болка. Според учените запекът е една от най-основните причини за възникването и възпалението на хемороидите. Стремете се да приемате между 25 до 30 грама дневно фибри на ден, които можете да намерите в в храни, като боб, броколи, зеленчуци, салати, моркови, трици, пълнозърнести храни и пресни плодове.

4. Пийте вода

Намалете консумацията на алкохол и заложете на по-голямо количество вода! Според проведените проучвания редовната злоупотреба с алкохол може да доведе до възникването и задълбочаване на съществуващия проблем с хемороидите. За разлика от него водата ще ви помогне да улесните дефекацията и да предотвратите евентуалното възникване на хемороиди.

5. "Спокойствие и само спокойствие”, както е казал Карлсон от известната детска книга "Карлсон, който живее на покрива”

Според проучванията проведени от учените стресът може да се превърне в основна причина за запек, а от там до образуването на хемороиди крачката е изключително малка. В случай, че се чувствате под напрежение, започнете редовно да практикувате йога и да медитирате поне веднъж на ден.

Избягвайте на всяка цена вдигането на тежки предмети, тъй като и те могат да ви причинят възникването на хемороиди!

6. Не отлагайте ходенето до тоалетна

Това е едно от най-важните условия, за да се радвате на спокоен живот без хемороиди. В никакъв случай не отлагайте ходенето до тоалетната, ако ви се ходи! Важно е при първият позив да отидете, за да можете да се освободите. Задръжката на фекалиите в организма могат да станат сериозна причина за образуването на хемороиди и в същото време може да доведе до цялостно натравяне на организма.

Запомнете поне веднъж дневно трябва да посещавате тоалетната по голяма нужда.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април