7 причини да спите голи

7 причини да спите голи

1. Здрав сън

По данни на Американската медицинска академия по съня, когато потъваме в дълбок сън, температурата на тялото ни постепенно се понижава. Този нормален процес може да се наруши от пижамата, заради която ни става горещо. Нарушаването на естественото понижаване на температурата на тялото е пряко свързано с възникването на безсъние. Така че ако имате проблеми със заспиването, пробвайте да спите голи.

2. Проветряване

Пижамата е неестествена за човешкото тяло, тъй като пречи на кожата да диша, притеснява тялото и сковава движенията. При висока влажност на въздуха тази дреха може да стане истински разсадник на бактерии и гъбички. Затова нощем е най-добре да се "проветрявате" по естествен начин. При допир на въздуха до кожата се засилват всички обменни процеси в организма, което облекчава работата на бъбреците и на черния дроб и подпомага пречистването на кръвта от вредните токсини.


3. Повече секс

Ако спите голи, вероятността да правите секс с партньора си същата вечер е по-голяма. По думите на доктор Дженифър Ланда "сънят без долно бельо подбужда към секс, а двойките, които правят много секс, имат по-здрава и щастлива връзка". Правилата са прости - ако спите, както майка ви е родила, това ще доведе до секс, а сексът от своя страна - до щастлива връзка.

4. Окситоцинът прави живота по-хубав, а тялото - по-здраво

Когато спи без дрехи, човек получава допълнителна доза от хормона окситоцин. Той понижава нивото на стреса, предотвратява развиването на ракови заболявания, забавя възпалителните процеси. Благодарение на окситоцина човек става по-спокоен и се справя по-лесно с депресията.

5. Можете да не взимате душ сутрин Ако спите голи, ще се потите по-малко и затова ще се чувствате по-чисти. В резултат на това сутрин няма да имате чувството, че задължително трябва да вземете душ. След ставане ще можете просто да си измиете лицето, тъй като ефектът от вечерния душ ще се е запазил. Спете голи и се събуждайте по-свежи!

6. Копринените пижами са опасни Да, те са много приятни на допир, но могат да бъдат опасни за здравето - особено в комбинация с копринени чаршафи. Представете си само колко лесно можете да се хлъзнете и да паднете от леглото!

7. Копринените чаршафи са невероятни От друга страна ако имате копринени чаршафи, нищо не ви пречи да се насладите на нежния им допир голи.


 

ключови думи:
гол причина спане

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април