Hе правете тези грешки за косата си

Hе правете тези грешки за косата си

Сплитате косата на плитка


Оставянето на косата да изсъхне, сплетена на плитка е толкова блазнещо, защото без абсолютно никакви усилия ще се сдобиете с чудна вълниста прическа след като пуснете плитката.Имаме лоши новини. Плитките на мокра коса увреждат многократно повече косъма. Правят го чуплив, склонен към накъсване и изтъняване.Вместо това изчакайте косата да изсъхне максимално, за да се изпари водата от нея и косъмът да върне устойчивостта си, която е изгубил, докато косата е била мокра. Чак тогава сплетете косата за един час. Когато я пуснете напръскайте с лек лак за коса, за да запазите формата на къдриците.

Не използвате никакви продукти


Когато сте решили, че ще оставите косата си натурална, забравяте и за стилизиращите продукти. Да ползвате само шампоан за измиване е грешка в тези случаи, защото той пресушава прекалено много косъма и скалпа и може да доведе до проблеми.
Не забравяйте балсама, маската и подхранващите масла, независимо че сте оставили косата да съхне на въздух. Тя има нужда от подхранване и това, че сте прескочили агресивното изсушаване не значи, че сега не е моментът да я подхраните още повече.


Прилагате твърде много продукти


Спестяването на стилизиращи продукти е грешка, но и прекаляването с тях, разбира се, също не е правилно.
Злоупотребата с гелове, пяна и лак за коса, тежки балсами и маски може да доведе до силно омазняване, раздразнение на скалпа, косопад и нарушаване на целостта и здравето на косъма.


Държите я на един и същи път


Ако не променяте пътя на косата, това може да се отрази на здравето на косъма. Оставете я да изсъхне натурално, но я премятайте в различни посоки от време на време. Така раздвижвате косъма и го правите по-жив и еластичен.Задържането на косата в една и съща поза прекалено дълго време може дори да предизвика болка в скалпа като при прекалено силното и стегнато връзване на опашка, например.Освен всичко това, ако раздвижвате косата периодично ще имате по-добър обем.


Бършете енергично с кърпата

1751904


Когато косата е мокра, косъмът е най-податлив на увреждания. Ето защо прекалено агресивното и енергично разтриване и бърсане с кърпата след баня крие големи рискове. Без да се усетите това може да доведе до накъсване, усилен цъфтеж, начупване на косъма.


Спане с мокра коса

1751902


През лятото спането с мокра коса е удобен вариант, защото хем не страдате от жегата на сешоара, хем усещате прохлада от мократа коса.
Но комбинацията между мокър и уязвим косъм и възглавницата може да се окаже доста вредна. С тежестта на главата си притискате мократа коса към възглавницата като пречупвате и накъсвате косъма несъзнателно, докато спите.
Затова изчакайте косата да изсъхне преди да си легнете.


Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април