Закуска без напълняване

Закуска без напълняване

Не прескачайте закуската! Тя ни осигурява тонус и ни зарежда с енергия, така че да бъде ефективни през целия ден. Представяме ви няколко варианта за това как да снабдите организма си с полезни хранителни вещества, без да се страхувате, че може да наддадете на тегло.

Кисело мляко + твърдо сварени яйца 
Купичка кисело мляко, гарнирано с шепа сезонни плодове, е прекрасно допълнение към двете твърдо сварени яйца на закуска. Известно е, че яйчените протеини са най-пълноценно усвоимите от организма протеини, които зареждат организма с енергия през целия ден. Съчетанието им с полезните бактерии и пробиотици на киселото мляко, помага на организма да си набави така полезните хранителни вещества, които впоследствие бързо и лесно се разграждат.

#Бъркани яйца + смути
Направете си на закуска две бъркани яйца и ги комбинирайте със смути от 1 чаша неподсладено бадемово мляко, шепа пресни броколи, 1 с.л. орехово масло и 1 банан. Изсипете всички съставки в сокоизстисквачката или блендера и разбийте.

Млечният път към здравословно хранене

Препечен хляб с масло + купичка с ягоди 
Събудете метаболизма си с 1 филия препечен пълнозърнест тост, гарниран с 1 с.л. кокосово масло. Допълнете към нея купичка ягоди с поръсени отгоре сурови бадеми. 
#4 Фъстъчено масло с банан + тост с авокадо 
Нарежете 1 банан на колелца и го полейте с фъстъчено масло. Намажете една филийка пълнозърнест тост с ¼ пюре от авокадо.

Овесена каша + протеиново смути
Започнете деня си с купичка неподсладена овесена каша, гарнирана с 1 с.л. ситно нарязани орехи и щипка канела. Комбинирайте тази великолепна закуска с чаша протеиново смути, приготвено от неподсладено бадемово мляко, 1 ч.л. протеин на прах и 1 малък банан.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април