Каквото изядеш, такова ще...

Сега ще обидим деликатния ви вкус
Каквото изядеш, такова ще...

Каквото почукало, такова се обадило.

Каквото посееш, такова ще пожънеш.

Знаете как е. Според нас, всеки човек, загрижен за това, което пъха в устата си, би трябвало да обръща много сериозно внимание на последствията на другия край на храносмилателната система. За целите на по-задълбочено интересуващите се от тези неща съществува и специалната скала на Бристол, която класифицира фекалиите според различните им консистенции. Може и да ви се струва вулгарно, но това е един много добър ориентир за здравето ви и за случващото се в организма ви, в това число хидратация, качество на храносмилането, електролитен баланс, състояние на чревната флора и т.н.

Цветът, от своя страна, също може да е индикация за най-различни състояния. Червеното се асоциира с кървене в долната част на гастро-интестиналния тракт. Зеленото пък може да е знак за болест на Крон, грип, бактериална инфекция, хранително натравяне или прекалено много желязо в диетата. Бледият цвят се свързва със заболявания на жлъчката, хепатит, панкреатит или рак на панкреаса. Черното обикновено е симптом за кървене в горната част на гастроинтестиналния тракт или отново на излишък от желязо в тялото.

Нормалният цвят е познат на всички ви. Думата "кафЕво" седи в основата на не един или два пиперливи вицаили шегички между приятели. Кафявото се дължи на пигмента стеркобилин, който е продукт от разграждането на билирубина, който пък е вторичен продукт от разграждането на хемоглобина в червените кръвни клетки.

Цветът обаче може да варира изключително много и в зависимост от диетата. Всеки, който някога е прекалявал със спанака, знае това. Този факт очевидно занимава и някои от по-креативните личности на планетата. Доказателство е копирайтърът Габриел Мораис, чиито проект Colorful Shit (знам, че поне за това ще ви стигне английският) е особено интригуващ.

Човекът чисто и просто прекарва известно време, консумирайки един-единствен продукт и след това заснема изходния резултат. Тъй като знам, че повечето от вас са деликатни създания, ще публикувам снимките "след" като линкове. Цъкайте на собствена отговорност.842000Gabriel Morais4,5 кг цвекло, погълнати за 36 часа

СЛЕД

841999Gabriel Morais4 кг царевица, погълнати за 36 часаСЛЕД

841998Gabriel Morais3,5 кг шарен корнфлейкс, погълнати за 30 часа

СЛЕД

Ако ни станете фенове във фейсбук, обещаваме, че няма да ви пускаме повече такива материали. Честна дума!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април