Лечебни способности на лимоните

Лечебни способности на лимоните

 1734678

Прочистване на червата - горчивият вкус на лимоните увеличава перисталтиката на червата, което спомага за изхвърляне на токсините от организма и подобряване на тяхната работа. Добавете сока на един лимон в чаша топла вода и я изпийте сутрин на гладно. Можете да разтворите в течността и малко мед.

 Настинка и грип - лимоните съдържат голямо количество витамин С и флавоноиди, които се борят с инфекциите в организма; това включва грип, настинка и слаб имунитет.

 Детоксикация на черния дроб - пиенето на пресен сок от лимон пречиства черния дроб, особено ако се пие на гладно сутрин, смесен с малко вода.

Баланс на химичните реакции - киселинният характер на сока има алкализиращ ефект върху телесните течности, като спомага за възстановяване на равновесието на ph в организма; колкото и да е странна тази зависимост, много често киселите храни имат алкален характер, а алкалните – кисел.

 Алергии - лимоните съдържат фитонутриента хесперетин, за който е доказано, че облекчава симптомите на алергия.

 Мозък и нервна система - съдържащият се в кората на лимона флавоноид тангеретин помага ефективно в борбата с болестта на Паркинсон и някои заболявания на нервната система.

 Проблеми с очите - водоразтворимият витамин Р, рутин, подобрява състоянието на хората, които имат очни проблеми, освен това има благоприятен ефект върху заболяването диабетна ретинопатия.

Противовирусна дейност - терпените, които се съдържат в лимона имат положителен ефект не само срещу грип и настинка, но и срещу други вируси.

 Диабет - хесперетинът понижава нивото на кръвната захар, ако то е високо, затова е полезна съставка за диабетиците.

 Камъни в бъбреците и жлъчката - лимонената киселина в лимоновия сок спомага за разтварянето на камъните в жлъчката и бъбреците, а освен това понижава риска от образуването им.

 Против стареене - витамин С е активен антиоксидант и спомага за неутрализиране на свободните радикали в организма, които са свързани със стареенето и с появата на повечето болести.

1734677

ключови думи:
здраве лекуване лимони

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май